בגט צרפתי- טמפרטורה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

בגט צרפתי- טמפרטורה

הודעהעל ידי barnash3191 ב א', 01 מאי, 4:52 pm

אני אופה לעיתים קרובות בגטים צרפתיים (מי שרוצה מתכון מוזמן לבקש ואפרסם.)
יש לי שאלה קטנה.
עקרונית, אני אופה פיצות ופוקצות בחום של 300 מעלות בתנור, ולחמים אחרים אני אופה ב240 בדרך כלל, ל10-15 דקות ואז מוריד טמפ ל200 בדרך כלל.. תלוי במתכון, בסוג הקמח, וגודל הכיכר.
רציתי לשאול האם אני יכול לאפות בגטים צרפתיים ב300 מעלות? אני אופה אותם כרגע ב250 מעלות והם יוצאים מצוינים, אבל יום למחרת הם כבר פחות קריספיים.
מה אתם חושבים? אפייה ב300 מעלות עדיפה במקרה של הבגטים הללו? או ב250?
תודה, בר
barnash3191
שוליה
 
הודעות: 5
הצטרף: ש', 30 אפריל, 9:44 pm

Re: בגט צרפתי- טמפרטורה

הודעהעל ידי ירושלמי ב א', 01 מאי, 4:59 pm

אני אופה, גם באגטים, ב-250 מעלות ומאוד מרוצה מהתוצאות
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: בגט צרפתי- טמפרטורה

הודעהעל ידי odedg ב ב', 02 מאי, 5:53 am

אין לי ניסיון בבגטים כי אינני אופה בגטים אך נראה לי שהסיבה לירידה בקריספיות אינה נעוצה בטמפרטורת האפיה אלא בתנאי האיחסון של הלחם ואולי אף האקלים במקום מגוריך - אולי לחות גבוהה?
טמפרטורת האפיה משפיעה על עובי הקרום והקריספיות שלו יותר בטווח הקצר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד