עמוד 1 מתוך 1

סטרטר במקרר

הודעהפורסם: ב', 11 אפריל, 10:45 am
על ידי yossihaz1
שלום חברים,
מזג האוויר הנוכחי מתחיל להתחמם ומכאן השאלה הבאה
אני רוצה להכין לחם ורמונט על פי מתכון של ג'פרי המלמן
המתכו ןדורש הכנת סטרטר של 334 ג' והשארה בחוץ בין 12-16 שעות עד לתסיסה
לוח הזמנים שלי לאפייה די מוגבל- אני יכול להכין היום ב23:00 סטרטר ולהכין בצק סופי רק מחר ב 19:00, כלומר, 20 שעות

בהנחה שכמובן מייד לאחר ההכנה אכניס את הסטרטר למקרר- האם 20 שעות במקרר זה לא יותר מדי לסטרטר ואז הוא יאבד מכוחו? לחלופין- האם זה לא יותר מדי זמן לסטרטר מהבחינה שהוא לא יתסוס אחרי כל כך הרבה הזמן בקרור?
הכל בדגש למזג האוויר הנוכחי שכבר מתחיל להיות חם גם בערב/לילה

אשמח לשמוע דעתכם האם זה בסדר או האם יש הצעה יצירתית אחרת במגבלות הזמנים שציינתי
יום מקסים

Re: סטרטר במקרר

הודעהפורסם: ב', 11 אפריל, 12:24 pm
על ידי ירושלמי
yossihaz1 כתב:שלום חברים,
מזג האוויר הנוכחי מתחיל להתחמם ומכאן השאלה הבאה
אני רוצה להכין לחם ורמונט על פי מתכון של ג'פרי המלמן
המתכו ןדורש הכנת סטרטר של 334 ג' והשארה בחוץ בין 12-16 שעות עד לתסיסה
לוח הזמנים שלי לאפייה די מוגבל- אני יכול להכין היום ב23:00 סטרטר ולהכין בצק סופי רק מחר ב 19:00, כלומר, 20 שעות

בהנחה שכמובן מייד לאחר ההכנה אכניס את הסטרטר למקרר- האם 20 שעות במקרר זה לא יותר מדי לסטרטר ואז הוא יאבד מכוחו? לחלופין- האם זה לא יותר מדי זמן לסטרטר מהבחינה שהוא לא יתסוס אחרי כל כך הרבה הזמן בקרור?
הכל בדגש למזג האוויר הנוכחי שכבר מתחיל להיות חם גם בערב/לילה

אשמח לשמוע דעתכם האם זה בסדר או האם יש הצעה יצירתית אחרת במגבלות הזמנים שציינתי
יום מקסים

לעניות דעתי סטרטר אשר היה אמור להישאר בחוץ, במזג אוויר "נורמלי" 12-16 שעות אתה יכול להכין בשעה 1900, להשאיר בטמפרטורת החדר כשעה עד שעתיים ולהכניס למקרר, כשעה לפני השימוש להוציא מהמקרר ולהביא לטמפרטורת החדר

בהצלחה

Re: סטרטר במקרר

הודעהפורסם: ב', 11 אפריל, 12:37 pm
על ידי yossihaz1
תודה רבה,
כך אעשה.

Re: סטרטר במקרר

הודעהפורסם: ב', 11 אפריל, 5:19 pm
על ידי odedg
ועוד אפשרות...

אם יש מישהו אחר בבית ואתה יכול לבקש שיוציא את הסטרטר מהמקרר עוד קודם - מה טוב!

Re: סטרטר במקרר

הודעהפורסם: ב', 30 ינואר, 1:00 pm
על ידי OJNSim
אני מכין סטרטר שיושב במקרר שבוע בממוצע.
כשיש לי זמן- חשק, אני מכין ממנו את הבצק.
כל פעם שסיימתי אפייה, אני מכין את הסטרטר הבא.
מהניסיון שלי, ככל שהארכתי את זמן הסטרטר התוצאה הסופית הייתה טובה יותר.

Re: סטרטר במקרר

הודעהפורסם: ב', 30 ינואר, 1:00 pm
על ידי OJNSim
אני מכין סטרטר שיושב במקרר שבוע בממוצע.
כשיש לי זמן- חשק, אני מכין ממנו את הבצק.
כל פעם שסיימתי אפייה, אני מכין את הסטרטר הבא.
מהניסיון שלי, ככל שהארכתי את זמן הסטרטר התוצאה הסופית הייתה טובה יותר.