סטרטר במקרר

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

סטרטר במקרר

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ב', 11 אפריל, 10:45 am

שלום חברים,
מזג האוויר הנוכחי מתחיל להתחמם ומכאן השאלה הבאה
אני רוצה להכין לחם ורמונט על פי מתכון של ג'פרי המלמן
המתכו ןדורש הכנת סטרטר של 334 ג' והשארה בחוץ בין 12-16 שעות עד לתסיסה
לוח הזמנים שלי לאפייה די מוגבל- אני יכול להכין היום ב23:00 סטרטר ולהכין בצק סופי רק מחר ב 19:00, כלומר, 20 שעות

בהנחה שכמובן מייד לאחר ההכנה אכניס את הסטרטר למקרר- האם 20 שעות במקרר זה לא יותר מדי לסטרטר ואז הוא יאבד מכוחו? לחלופין- האם זה לא יותר מדי זמן לסטרטר מהבחינה שהוא לא יתסוס אחרי כל כך הרבה הזמן בקרור?
הכל בדגש למזג האוויר הנוכחי שכבר מתחיל להיות חם גם בערב/לילה

אשמח לשמוע דעתכם האם זה בסדר או האם יש הצעה יצירתית אחרת במגבלות הזמנים שציינתי
יום מקסים
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: סטרטר במקרר

הודעהעל ידי ירושלמי ב ב', 11 אפריל, 12:24 pm

yossihaz1 כתב:שלום חברים,
מזג האוויר הנוכחי מתחיל להתחמם ומכאן השאלה הבאה
אני רוצה להכין לחם ורמונט על פי מתכון של ג'פרי המלמן
המתכו ןדורש הכנת סטרטר של 334 ג' והשארה בחוץ בין 12-16 שעות עד לתסיסה
לוח הזמנים שלי לאפייה די מוגבל- אני יכול להכין היום ב23:00 סטרטר ולהכין בצק סופי רק מחר ב 19:00, כלומר, 20 שעות

בהנחה שכמובן מייד לאחר ההכנה אכניס את הסטרטר למקרר- האם 20 שעות במקרר זה לא יותר מדי לסטרטר ואז הוא יאבד מכוחו? לחלופין- האם זה לא יותר מדי זמן לסטרטר מהבחינה שהוא לא יתסוס אחרי כל כך הרבה הזמן בקרור?
הכל בדגש למזג האוויר הנוכחי שכבר מתחיל להיות חם גם בערב/לילה

אשמח לשמוע דעתכם האם זה בסדר או האם יש הצעה יצירתית אחרת במגבלות הזמנים שציינתי
יום מקסים

לעניות דעתי סטרטר אשר היה אמור להישאר בחוץ, במזג אוויר "נורמלי" 12-16 שעות אתה יכול להכין בשעה 1900, להשאיר בטמפרטורת החדר כשעה עד שעתיים ולהכניס למקרר, כשעה לפני השימוש להוציא מהמקרר ולהביא לטמפרטורת החדר

בהצלחה
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: סטרטר במקרר

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ב', 11 אפריל, 12:37 pm

תודה רבה,
כך אעשה.
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: סטרטר במקרר

הודעהעל ידי odedg ב ב', 11 אפריל, 5:19 pm

ועוד אפשרות...

אם יש מישהו אחר בבית ואתה יכול לבקש שיוציא את הסטרטר מהמקרר עוד קודם - מה טוב!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: סטרטר במקרר

הודעהעל ידי OJNSim ב ב', 30 ינואר, 1:00 pm

אני מכין סטרטר שיושב במקרר שבוע בממוצע.
כשיש לי זמן- חשק, אני מכין ממנו את הבצק.
כל פעם שסיימתי אפייה, אני מכין את הסטרטר הבא.
מהניסיון שלי, ככל שהארכתי את זמן הסטרטר התוצאה הסופית הייתה טובה יותר.
OJNSim
אופה מתחיל
 
הודעות: 41
הצטרף: א', 26 אפריל, 11:16 pm

Re: סטרטר במקרר

הודעהעל ידי OJNSim ב ב', 30 ינואר, 1:00 pm

אני מכין סטרטר שיושב במקרר שבוע בממוצע.
כשיש לי זמן- חשק, אני מכין ממנו את הבצק.
כל פעם שסיימתי אפייה, אני מכין את הסטרטר הבא.
מהניסיון שלי, ככל שהארכתי את זמן הסטרטר התוצאה הסופית הייתה טובה יותר.
נערך לאחרונה על ידי OJNSim בתאריך ב', 30 ינואר, 1:01 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.
OJNSim
אופה מתחיל
 
הודעות: 41
הצטרף: א', 26 אפריל, 11:16 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 4 אורחים