עמוד 1 מתוך 1

תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הודעהפורסם: ש', 06 פברואר, 11:33 pm
על ידי ארי
לאחרונה אני שומע מיותר מידי אנשים שנוהגים להשאיר את הבצק שלהם לתפיחה ראשונית לילה או יום שלם בטמפרטורת חדר. אחר כך מעצבים ומכניסים לתנור ויוצא יופי.
בתור אחד שנזהר מתפיחת יתר (לאחר שנכווה...) האם יש כזה דבר תפיחת יתר בהתפחה הראשונה??

Re: תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הודעהפורסם: ה', 11 פברואר, 11:14 pm
על ידי שלומי
בהחלט יכולה להיות תפיחת יתר בתפיחה הראשונה - אבל כל עוד כמות השמרים קטנה יחסית ו/או הטמפ' נמוכה, אין חשש.

Re: תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הודעהפורסם: ו', 12 פברואר, 8:15 am
על ידי odedg
ארי כתב:אחר כך מעצבים ומכניסים לתנור ויוצא יופי.

ארי, מעצבים ללא לישה נוספת והתפחה שניה? לא מובן לי. נשמע מעניין! :roll:

Re: תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הודעהפורסם: ו', 12 פברואר, 10:57 am
על ידי ירושלמי
odedg כתב:
ארי כתב:אחר כך מעצבים ומכניסים לתנור ויוצא יופי.

ארי, מעצבים ללא לישה נוספת והתפחה שניה? לא מובן לי. נשמע מעניין! :roll:



מאפים שטוחים (פיתות למניהן, פוקצ'ות וכד') אכן אני משאיר לתפיחה ראשונה ארוכה, ואפילו מאוד,
מעצב ולתנור ללא תפיחה שניה