תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הודעהעל ידי ארי ב ש', 06 פברואר, 11:33 pm

לאחרונה אני שומע מיותר מידי אנשים שנוהגים להשאיר את הבצק שלהם לתפיחה ראשונית לילה או יום שלם בטמפרטורת חדר. אחר כך מעצבים ומכניסים לתנור ויוצא יופי.
בתור אחד שנזהר מתפיחת יתר (לאחר שנכווה...) האם יש כזה דבר תפיחת יתר בהתפחה הראשונה??
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 11 פברואר, 11:14 pm

בהחלט יכולה להיות תפיחת יתר בתפיחה הראשונה - אבל כל עוד כמות השמרים קטנה יחסית ו/או הטמפ' נמוכה, אין חשש.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הודעהעל ידי odedg ב ו', 12 פברואר, 8:15 am

ארי כתב:אחר כך מעצבים ומכניסים לתנור ויוצא יופי.

ארי, מעצבים ללא לישה נוספת והתפחה שניה? לא מובן לי. נשמע מעניין! :roll:
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: תפיחת יתר בהתפחה ראשונה

הודעהעל ידי ירושלמי ב ו', 12 פברואר, 10:57 am

odedg כתב:
ארי כתב:אחר כך מעצבים ומכניסים לתנור ויוצא יופי.

ארי, מעצבים ללא לישה נוספת והתפחה שניה? לא מובן לי. נשמע מעניין! :roll:



מאפים שטוחים (פיתות למניהן, פוקצ'ות וכד') אכן אני משאיר לתפיחה ראשונה ארוכה, ואפילו מאוד,
מעצב ולתנור ללא תפיחה שניה
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד