שאלה לגבי לחם שאור לבן -מתכון

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שאלה לגבי לחם שאור לבן -מתכון

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ב', 01 פברואר, 3:18 pm

היי,
במתכון רשום שלצורך הכנת הביגה נדרש 200 ג' מחמצת
האם בשלב הכנת הביגה צריך להשתמש במחמצת פעילה ( כשהיא תוססת ומלאת בועות) או במצב בלתי פעיל (נניח מהמקרר) ואז היא אמורה להתחיל לתסוס תוך 12 השעות שהביגה אמור להמתין מחוץ למקרר)
תודה
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאלה לגבי לחם שאור לבן -מתכון

הודעהעל ידי odedg ב ג', 02 פברואר, 8:02 am

אני מעולם לא אפיתי את המתכון הזה אך חשוב נא לרגע מה המשמעות של שתי האפשרויות שהעלית ותגיע למסקנה המתבקשת שככל שהמחמצת פעילה יותר - מחוץ למקרר זמן רב יותר - זמן הבשלת הביגה יתקצר. אזי נשאלת השאלה איזה מהאפשרויות משרתת אותך טוב יותר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאלה לגבי לחם שאור לבן -מתכון

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 02 פברואר, 8:20 am

yossihaz1 כתב:היי,
במתכון רשום שלצורך הכנת הביגה נדרש 200 ג' מחמצת
האם בשלב הכנת הביגה צריך להשתמש במחמצת פעילה ( כשהיא תוססת ומלאת בועות) או במצב בלתי פעיל (נניח מהמקרר) ואז היא אמורה להתחיל לתסוס תוך 12 השעות שהביגה אמור להמתין מחוץ למקרר)
תודה

היי,
הזמן בו מניחים לביגה לתסוס הוא ממילא ארוך.
מחמצת שהייתה במקרר אמורה לחזור למצב פעיל פחות או יותר תוך שעה (תלוי בטמפ' החדר).
כך שההבדל הוא לא משמעותי.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שאלה לגבי לחם שאור לבן -מתכון

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ג', 02 פברואר, 8:48 am

תודה רבה לעוזרים,
העניין הובן והופנם :D
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד