אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי שולמית ב ו', 22 ינואר, 11:54 am

תודה מראש:)!
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי odedg ב ו', 22 ינואר, 4:49 pm

בעד:

נוח לתפעול.
נקי.
אפשר "להזמין" לחם לשעה רצויה, להתעורר השכם בבוקר לריח לחם אפוי ...

נגד:

מגוון מוגבל של מתכונים.
אורך חיי מדף של הלחם קצר.
בטווח ארוך עלולה להיות סכנה בריאותית בגלל הצטברות עובשים בתא האפיה.

מקווה שעזרתי במשהו.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי שולמית ב ו', 22 ינואר, 4:55 pm

קודם כל תודה רבה! שנית, אז אני מבינה שלא כל לחם אפשר לאפות בו?.
תודה
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי odedg ב ו', 22 ינואר, 6:31 pm

בהחלט. את מחמיצה, לדוגמא, שיטות אפיה שונות, אינך יכולה לאפות עם מחמצת וכו'.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי שולמית ב ו', 22 ינואר, 6:36 pm

אהה.. :roll: לקחתי את זה מובן מאליו שאפשר עם מחמצת - קונדיטורית אמרה לי שאפשר..

לא, אז לא רוצה - כל העניין מבחינתי הוא אפיה ללא שמרים תעשייתיים ..

תודה רבה!
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי ירושלמי ב ו', 22 ינואר, 10:17 pm

אופה לחם? אני אופה לחם!
אין, ממש אין צורך "במכונה" בכדי לקבל לחם איכותי ו"אמיתי"
מעולם לא היה לי אופה לחם, וככל שאני אופה יותר אני מבין גם שלעולם לא יהיה לי אופה לחם
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי שולמית ב ש', 23 ינואר, 12:44 am

חח.. נכון, אבל אם זה מוציא את אותו הלחם עם פחות עבודה, אז למה לא?..
אבל מבינה שלחמי מחמצת לא ניתן לאפות בהם, אז- כמו שאתה אומר - נשאר אנו אופי הלחם :D
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי odedg ב ש', 23 ינואר, 8:28 am

שולמית כתב:אהה.. :roll: לקחתי את זה מובן מאליו שאפשר עם מחמצת - קונדיטורית אמרה לי שאפשר..

גם אם טכנית אפשר לאפות עם מחמצת הרי שאת חייבת לעבוד כמו במעבדה לכימיה - להכין את המחמצת עם משקל קמח מדוייק וקבוע ואת כמות המים במסורה - כדי שיצא לך אותו הלחם, כי לאופה הלחם אין הגמישות שיש לאדם בשלב הכנת הבצק להגיב לשינוי בכמויות וביחסים בין החומרים. ;)
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי שולמית ב ש', 23 ינואר, 8:35 am

הבנתי:) בקיצור עזרת לי לשמור על כ300-400 ש״ח למשהו נחוץ יותר:)
תודה
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: אופה לחם דעות בעד ונגד?..

הודעהעל ידי odedg ב ש', 23 ינואר, 9:01 am

בכיף !!!
ועוד משהו ... תארי לעצמך איזו "סמטוכה" תהיה בתא האפייה כשהמחמצת תוססת שם לילה שלם עם החומרים האחרים ...
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

הבא

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים