החלפת קמחים+שאלה על גיל מחמצת והגדלתה+ על לישה ידנית/חשמלית

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

החלפת קמחים+שאלה על גיל מחמצת והגדלתה+ על לישה ידנית/חשמלית

הודעהעל ידי שולמית ב ג', 12 ינואר, 9:53 am

היי,

ארבע שאלות לי:

1. מעוניינת לנסות את המתכון של לחם שאור שיפון וזרעי פשתן

המצרכים והקמחים המוצעים במתכון הם:
250 גרם שאור
250 גרם קמח לחם כפרי
200 גרם קמח מלא
150 גרם קמח שיפון
2 כפיות מלח
3 כפות מולסה (ניתן להמיר בקרמל)
350 מ"ל מים

מי יודע האם אוכל להחליף את קמח הלחם הכפרי והקמח המלא בקמחי כוסמין - שעורים?

2. מאיזה שלב שאור איננו נחשב "צעיר" יותר - ולא צריך להוסיף לו זמן התפחה במתכון / להוסיף שמרים תעשייתיים?

3. גיליתי שיש לי מעט מידי מחמצת [למתכון הנ"ל] - לקחתי חצי מהכמות הרשומה [125 גר'] ולמחמצת הנותרת הוספתי הפעם 50 גר' קמח שיפון + כ60 מ"ל מים - ע"מ להגדילה - האם כך עושים או שאני צריכה בסיס [מחמצת קיימת] גדול יותר.
כלומר, אם המחמצת תראה פעילה=בועות עוד כמה שעות - הכל טוב?.
וגם, זו תהא הפעם הראשונה שאשתמש במי ברז ולא מים מינרליים [מחשש לכלור במים] האם זה טוב?

4. האם כל לישה המצויינת במתכון ניתן להמיר בלישה במיקסר-וו לישה ? למעט כמובן הקיפולים [אשר מופיעם בראשיתם של חלק מהמתכונים]

אלף תודות
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: החלפת קמחים+שאלה על גיל מחמצת והגדלתה+ על לישה ידנית/חשמ

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 12 ינואר, 11:48 am

שולמית כתב:היי,

ארבע שאלות לי:

1. מעוניינת לנסות את המתכון של לחם שאור שיפון וזרעי פשתן

המצרכים והקמחים המוצעים במתכון הם:
250 גרם שאור
250 גרם קמח לחם כפרי
200 גרם קמח מלא
150 גרם קמח שיפון
2 כפיות מלח
3 כפות מולסה (ניתן להמיר בקרמל)
350 מ"ל מים

מי יודע האם אוכל להחליף את קמח הלחם הכפרי והקמח המלא בקמחי כוסמין - שעורים?

ניתן להחליף את הקמחים שציינת הקמח כוסמין באותה כמות, אם כי יש מצב שתצטרכי להוסיף מעט מים, כי קמח כוסמין מלא סופח יותר נוזלים מקמח כפרי.

2. מאיזה שלב שאור איננו נחשב "צעיר" יותר - ולא צריך להוסיף לו זמן התפחה במתכון / להוסיף שמרים תעשייתיים?

בדרך כלל אחרי כשלושה שבועות אך זה משתנה משאור לשאור, לכן מומלץ להתבסס על ניסיון.

3. גיליתי שיש לי מעט מידי מחמצת [למתכון הנ"ל] - לקחתי חצי מהכמות הרשומה [125 גר'] ולמחמצת הנותרת הוספתי הפעם 50 גר' קמח שיפון + כ60 מ"ל מים - ע"מ להגדילה - האם כך עושים או שאני צריכה בסיס [מחמצת קיימת] גדול יותר.
כלומר, אם המחמצת תראה פעילה=בועות עוד כמה שעות - הכל טוב?.

אם המחמצת נראית פעילה אחרי כמה שעות הכל טוב.

וגם, זו תהא הפעם הראשונה שאשתמש במי ברז ולא מים מינרליים [מחשש לכלור במים] האם זה טוב?

אני משתמש במי ברז ועד כה לא נתקלתי בבעייה.

4. האם כל לישה המצויינת במתכון ניתן להמיר בלישה במיקסר-וו לישה ? למעט כמובן הקיפולים [אשר מופיעם בראשיתם של חלק מהמתכונים]

ניתן להמיר את הלישה ללישה במיקסר.

אלף תודות
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: החלפת קמחים+שאלה על גיל מחמצת והגדלתה+ על לישה ידנית/חשמ

הודעהעל ידי שולמית ב ג', 12 ינואר, 11:56 am

יש

תודה רבה רבה:)!
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: החלפת קמחים+שאלה על גיל מחמצת והגדלתה+ על לישה ידנית/חשמ

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 14 ינואר, 8:19 pm

אם החלטת ללוש במיקסר ולא באופן ידני כדאי בכל זאת לשים לב לשני טיפים
1. לקערת המיקסר להכניס קודם את הנוזלים ורק אח"כ להוסיף קמח - מונע הדבקות של הקמח לתחתית הקערה
2. בתום הלישה במיקסר להוסיף כמה תנועות לישה ידנית, ליצור כדור בצק בעל מתח פנים רב וחזק ואז לשלוח להתפחה.

ובלי קשר לשיטת הלישה - בימי חורף ישראלי שכאלה המקום החביב עלי להתפחה הוא מעל המקרר, בצד האחורי הקרוב לקיר
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: החלפת קמחים+שאלה על גיל מחמצת והגדלתה+ על לישה ידנית/חשמ

הודעהעל ידי שולמית ב ה', 14 ינואר, 11:27 pm

תודה רבה רבה:)!!
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד