לחם שאור מלא עם שיפון ואגוזי מלך

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

לחם שאור מלא עם שיפון ואגוזי מלך

הודעהעל ידי ירושלמי ב א', 10 ינואר, 9:43 pm

על בסיס המתכון, הנפלא, של שלומי ללחם שאור מלא עם קמח שיפון ביצעתי כמה שינויים ואשמח לשתף אתכם בתוצאות

הכמויות לשני כיכרות לחם של כ-1 ק"ג כל אחד
בצק מקדים
300 ג' מחמצת 95% הידרציה
300 ג' קמח מלא 80%
270 ג' מים
מערבבים היטב ומיניחים מעל המקרר למשך 6-8 שעות.

בצק עיקרי
כל הבצק המקדים
400 ג' קמח מלא 80%
225 ג' קמח שיפון
360 ג' מים
40 ג' סילאן
25 ג' מלח גס
30 ג' גלוטן (ממש לא חובה)

לשים, במקיסר, במהירות בינונית עד גבוה במשך כ-10 דקות, ואח"כ "מתיחה וקיפול" ידניים (מבלי להוסיף קמח למרות שהבצק רטוב ודביק) למשך מספר דקות נוספות.
מניחים לתפיחה, מעל המקרר, למשך כשעתיים עד שלוש שעות

לאחר התפיחה, פותחים למלבן על משטח העבודה, מפזרים אגוזי מלך, מקפלים 1/3+1/3, מחלקים לשני כיכרות, וסוגרים אותם תוך כדי הכנסת אוויר.
מנחים, בתבנית אפיית לחם, לתפיחה אחרונה של שעתיים עד שלוש שעות - עדיף מעל המקרר
20160110_202750.jpg


חורצים
20160110_202829.jpg

ומכניסים לתנור בחום של 250 מעלות למשך 10 דקות ועוד כ-15-20 דקות בחום של 230 מעלות.
עם ההכנסה לתנור השפרצה מרובה של מים לחלל התנור
20160110_204910.jpg

קרור על רשת
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: לחם שאור מלא עם שיפון ואגוזי מלך

הודעהעל ידי פסקל ב ב', 11 ינואר, 1:29 pm

הלחם נראה מוצלח מאוד! בטוח שאנסה את המתכון. תודה רבה על השיתוף!
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: לחם שאור מלא עם שיפון ואגוזי מלך

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 14 ינואר, 6:45 pm

נראה יאמי לגמרי :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם שאור מלא עם שיפון ואגוזי מלך

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 14 ינואר, 8:10 pm

גם המרקם הפנימי יוצא אוורירי ברמות שקשה להאמין שמדובר בלחם מקמח מלא ומקמח שיפון מלא
שאור מלא מרקם.jpg
אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: לחם שאור מלא עם שיפון ואגוזי מלך

הודעהעל ידי שלומי ב א', 17 ינואר, 5:57 pm

נראה מעורר תאבון :)
ממש מוצלח!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד