כמה זמן לאחר האכלה שימוש במחמצת + שיפון לא תפח

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

כמה זמן לאחר האכלה שימוש במחמצת + שיפון לא תפח

הודעהעל ידי שולמית ב ש', 09 ינואר, 10:24 pm

היי,
אשמח לדעת כמה זמן לאחר האכלת מחמצת שיפון ניתן להשתמש בה לאפייה

וגם - לחם שיפון לא תפח לי מספיק - באסה:(.. למישהו טיפ?

ת-ודה מראש:)!
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: כמה זמן לאחר האכלה שימוש במחמצת + שיפון לא תפח

הודעהעל ידי פסקל ב א', 10 ינואר, 10:00 am

היי,
לגבי השאלה הראשונה- זה תלוי במספר גורמים: היחס בין כמות השאור ההתחלתית לכמות הקמח והמים בה האכלת אותו. חיוניות השאור. טמפרטורה.
כדי לתת מושג: יש לי שאור שיפון פעיל ב- 100% הידרציה. לצורך הכנת מחמצת ללחם אני מאכיל 25 גר' ממנו (כף גדושה) ב- 365 גר' קמח שיפון ו- 365 גר' מים ואז הוא תוסס במידה מספקת אחרי כ- 12 שעות בטמפרטורת חדר בחורף.

בשגרה אני מאכיל את השאור ביחס 1:1 מהכמות ההתחלתית ואז תוך כ- 4 שעות תוסס ופעיל.

לגבי השאפה השניה- אם השתמשת בקמח שיפון בלבד הלחם לא אמור לתפוח הרבה בגלל כמות הגלוטן הנמוכה.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: כמה זמן לאחר האכלה שימוש במחמצת + שיפון לא תפח

הודעהעל ידי שולמית ב א', 10 ינואר, 11:08 pm

היי, ותודה רבה!

נשמע לי מסווובךךך- מה משמעות הידרציה?...

אני ״מאכילה ב30 גר׳ קמח שיפון + 30+ מל׳ מים - ונראה לי שזה בערך חצי מהמחמצת.. אז כמה זמן אחרי זה מותר להשתמש בה?. צריך לחכות שבוע להאכלה הבאה?
וגם - אם רוצים לאפות יותר מלחם בשבוע - אז מותר להאכיל יותר מפעם בשבוע? צריך? אחרי כל שימוש במחמצת ״מאכילים ״ אותה?.

ובקשר לתפיחת לחם השיפון - אני יודעת שהוא תופח מעט אך יצא דחוס ולא טעים..
האם יכול להיות גם בגלל שאת השלבים הראשוניים של הלישה (הקיפולים והמנוחה כל רבע שעה) הידניים המרתי במיקסר?

המון תודה מראש! שוב
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am

Re: כמה זמן לאחר האכלה שימוש במחמצת + שיפון לא תפח

הודעהעל ידי ירושלמי ב ב', 11 ינואר, 5:22 am

שולמית כתב:היי, ותודה רבה!

נשמע לי מסווובךךך- מה משמעות הידרציה?...
אני ״מאכילה ב30 גר׳ קמח שיפון + 30+ מל׳ מים - ונראה לי שזה בערך חצי מהמחמצת..

ממש לא מסובך - אחוז הידרציה הוא כמות המים המים/נוזלים אל מול כמות הקמח.
ואם את מאכילה ב-30 ג' קמח וב- 30 ג' (מ"ל) מים אזי את מאכילה בהידרציה של 100%

שולמית כתב:אז כמה זמן אחרי זה מותר להשתמש בה?. צריך לחכות שבוע להאכלה הבאה?
וגם - אם רוצים לאפות יותר מלחם בשבוע - אז מותר להאכיל יותר מפעם בשבוע? צריך? אחרי כל שימוש במחמצת ״מאכילים ״ אותה?.


כאשר אנו אופים לחם על בסיס מחמצת אנחנו בעצם מבצעים שתי "האכלות"
בראשונה את "מחדשת" את המחמצת לטובת השימוש הבא - ואז בעצם היא ממתינה עד האפיה הבאה אחרי מספר ימים או כשבוע.

ובשניה את משתמשת כבצק מקדים לאפיה הנוכחית ובה את משתמשת אחרי מספר שעות

שולמית כתב:וגם - אם רוצים לאפות יותר מלחם בשבוע - אז מותר להאכיל יותר מפעם בשבוע? צריך? אחרי כל שימוש במחמצת ״מאכילים ״ אותה?.


בעיקרון ניתן לאפות לחם מחמצת יום אחרי יום ולא רק פעם בשבוע, במקרה כזה פשוט צריך לדאוג שהמחמצת תהיה "פעילה" יותר דבר שניתן להשיג ע"י שמירה שלה מחוץ למקרר.
אפשרות שניה, אם רוצים לאפות פעמיים בשבוע היא לחלק את המחמצת שלך לשתיים, לשמור במקרר ולהשתמש בכל אפיה במחמצת "תורנית"
בכל מקרה לאחר שימוש במחמצת רצוי "להאכיל" אותה בכדי שתהיה לך מחמצת מוכנה לטובת האפיה הבאה.

שולמית כתב:ובקשר לתפיחת לחם השיפון - אני יודעת שהוא תופח מעט אך יצא דחוס ולא טעים..
האם יכול להיות גם בגלל שאת השלבים הראשוניים של הלישה (הקיפולים והמנוחה כל רבע שעה) הידניים המרתי במיקסר?

המון תודה מראש! שוב


אין סיבה שלחם שיפון ייצא לא טעים....
בהחלט יתכן שהמרת הקיפולים והמנוחה (שמיועדים הן להכנסת אוויר ללתוך הבצק והן לבניית רשת הגלוטן) בלישה במיקסר "תרמו" לחוסר ההצלחה שלך
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: כמה זמן לאחר האכלה שימוש במחמצת + שיפון לא תפח

הודעהעל ידי שולמית ב ב', 11 ינואר, 7:49 am

תודה רבה רבה לךךך!!!!

אתה גם עונה-מתייחס לכ---ל מה שנשאל

וגם בצורה כה ברורה!! א' - עושה חשק לעשות זאת ו-ב' - עושה זאת [לפחות נשמע:)] כל כך פשוט :)!

ממש ממש ממש תודה!
[יצא לי להיות באי-אילו פורומים במהלך השנים - אמנם לא ברבים בכלל ו-וודאי שלא בנושאי אפיה - עדיין תשובותיך - נחמדותך עוברת אל מעבר לדף - תודה!!
שולמית
אופה מתחיל
 
הודעות: 25
הצטרף: ג', 05 ינואר, 11:37 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים