שאלה לגבי טמפרטורת בצק והמלצה למד חום

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שאלה לגבי טמפרטורת בצק והמלצה למד חום

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ה', 24 דצמבר, 9:11 am

היי
מה צריכה להיות טמפרטורת הבצק האידיאלית במהלך וסיום הלישה?

צריך המלצה למדחום דיגיטלי אמין וטוב למדידת טמפרטורת בצק/מים? האם משתמשים באותו מדחום לכך שאו שישי משהו ייעודי לכל אחד בנפרד

ראיתי היצע ענק ברשת- אשמח לקבל לינק למוצר (אפילו מאיביי ) אמין וטוב שמתאים למה שציינתי
תודה ויום נהדר.
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאלה לגבי טמפרטורת בצק והמלצה למד חום

הודעהעל ידי odedg ב ה', 24 דצמבר, 3:00 pm

אם כוונתך לטמפרטורת התפחה אזי הטמפרטורה האידיאלית - בה השמרים הכי פעילים - היא 20 - 40 מעלות.

ידוע לי שיש שפים צרפתים שמודדים את טמפרטורת הבצק עצמו אך אינני יודע למה הם עושים זאת. אם תהיה לך אינפורמציה בנושא אשמח לשמוע עליה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: שאלה לגבי טמפרטורת בצק והמלצה למד חום

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ה', 24 דצמבר, 10:43 pm

תודה רבה עודד עבור העזרה
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאלה לגבי טמפרטורת בצק והמלצה למד חום

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 25 דצמבר, 7:09 pm

לדעתי, מדובר בעודף פדנטיות. לא בטוח שבאפייה ביתית אכן יש הבדל מהותי כ"כ לדיוק בטמפרטורת הבצק בכל שלב.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאלה לגבי טמפרטורת בצק והמלצה למד חום

הודעהעל ידי odedg ב ש', 26 דצמבר, 8:09 am

שלומי כתב:לדעתי, מדובר בעודף פדנטיות. לא בטוח שבאפייה ביתית אכן יש הבדל מהותי כ"כ לדיוק בטמפרטורת הבצק בכל שלב.

:lol:
נשאיר את זה לצרפתים. אנחנו בישראל...
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד