בשורה לחובבי המרקם האוורירי

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

בשורה לחובבי המרקם האוורירי

הודעהעל ידי noambogner ב ד', 09 דצמבר, 6:48 am

לפני כשבוע ניסיתי בצק העשוי לפי מתכון של 50% קמחים מלאים ו80% הדרציה במיקסר המצויד בוו גיטרה במקום בוו לישה. אני מכין את המתכון הזה כחצי שנה עם וו לישה. בשל החשש לחוסר פיתוח של הגלוטן לשתי 10 דקות במקום 7. לאחר גמר הלישה נתתי לבצק לנוח 10 דקות ולאחר מכן התחלתי בארבע סבבים של מתיחה וקיפול כל 10 דקות. הלחם שתקבל היה גבוהה ואוורירי הרבה יותר מהרגיל. חזרתי על השימוש בוו גיטרה במתכון אחר עם 80% הדרציה והתוצאות היו דומות. אתמול חזרתי למתכון הראשון והעלתי את הקמחים המלאים ל58% ואת ההדרציה ל82%. גם במתכון זההתקבל נפח מרשים. אני ממליץ לכל חובבי המרקם האוורירי לנסות את וו הגיטרה. בהצלחה.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: בשורה לחובבי המרקם האוורירי

הודעהעל ידי odedg ב ד', 09 דצמבר, 11:02 am

אני חושב שמה שעשה את ההבדל הגדול היא הלישה הידנית יותר מאשר אביזר הגיטרה. אין כמו לישה ידנית נכונה (או קיפולים, לחילופין) ללחם אוורירי.
הקיטשן-אייד שלי מעלה אבק ...
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בשורה לחובבי המרקם האוורירי

הודעהעל ידי noambogner ב ד', 09 דצמבר, 7:43 pm

אם אתה מצליח ללוש 80% הידרציה, סחטן עליך...
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד