אז מתי חורצים בבצק??

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

אז מתי חורצים בבצק??

הודעהעל ידי Shaiko ב ג', 03 נובמבר, 5:21 pm

שלום לכולם

מישהו יכול לפתור לי את הענין הזה אחת ולתמיד???

האם חורצים אחרי התפחה שניה (לפני כניסה לתנור) או לפני התפחה שניה ואז בעצם מתפיחים את הבצק חרוץ???

תודה
Shaiko
אופה מתחיל
 
הודעות: 28
הצטרף: א', 07 יוני, 12:25 am

Re: אז מתי חורצים בבצק??

הודעהעל ידי odedg ב ג', 03 נובמבר, 5:50 pm

אני חורץ טרם הכנסה לתנור. אם חורצים לפני כן בהתפחה השניה החריץ נסגר בגלל התפיחה.
זה יכול גם להיות אינדיקציה טובה לשיא התפיחה - אם החריץ מתרחב מעט במקום להיסגר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: אז מתי חורצים בבצק??

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 04 נובמבר, 8:02 am

ברוב המקרים, אני חורץ ממש לפני ההכנסה לתנור.


יוצא מן הכלל מצב שבו מדובר בלחם שאור ובתפיחות קצרות יחסית, אז ניתן לחרוץ בתחילת התפיחה השנייה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים