אפיית לחם ומזג האוויר

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

אפיית לחם ומזג האוויר

הודעהעל ידי ירושלמי ב ה', 22 אוקטובר, 5:40 pm

קראתי מאמר מעניין הדן בסוגיה של אפיית לחמים במצבים שונים של מזג אוויר.

לדבריהם רוב המתכונים מתוכננים לעבודה במטבח בו הטמפרטורה הממוצעת היא בין 22 ל- 24 מעלות.
בימים חמים ויבשים המלצתם להוסיף 20-30 ג' מים, להפחית כמות שמרים בחצי, להרטיב מעט את המגבת המכסה את הבצק התופח ואף לקצר זמן אפיה ב 2-3 דקות. וזאת ע"מ לאפשר תפיחה יפה ולחם מוצלח.
יש שם גם התיחסות למצבי מזג אוויר נוספים, הנדירים הרבה יותר בארץ, כגון ימים חמים וגשומים וכד'

ההמלצה שמצאה חן בעיניי ביותר היא: "ביום שלג הישאר במיטה, אל תאפה לחם!"

דעתכם?
נסיונכם?
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: אפיית לחם ומזג האוויר

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 22 אוקטובר, 5:55 pm

שלום,
דעתי מבוססת על העדפתי לאפות לחמים מבצק שאור שתפח משך זמן ארוך בטמפרטורה נמוכה.
בלחמים מסוג זה ניסיוני מראה שמזג אוויר קריר הוא דווקא יתרון.
הרווחים הם פיתוח הטעמים של הלחם ומרקם טוב יותר משל לחם שאור שתפח בטמפרטורה גבוהה יחסית.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: אפיית לחם ומזג האוויר

הודעהעל ידי odedg ב ו', 23 אוקטובר, 8:25 am

בסך הכל נשמע לי הגיוני.
אני אישית לא עובד מתוך מתכונים. אני יכול לקחת רעיונות ממתכונים אך אני ממציא מתכונים שלי ואת כמות המים אני קובע מתחושת הבצק, כך שאין בעיה.
שלג נדיר מאד במחוזותינו כך שאין לי דעה ... דווקא אולי יהיה כיף לאפות ולמלא את הבית בריח לחם ...
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים