מיקום אבן שמוט בתנור

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי yossihaz1 ב א', 18 אוקטובר, 7:03 pm

האם ניתן להניח אבן שמוט ישירות על תחתית התנור?
אני שוקל לקנות את האבן הזאת
http://www.kitchenmarket.co.il/Product/ ... 7%99%D7%A8

האבן נראית כבדה ויש לי חשש שהיא עלולה עלולה לשבור את הרשת. עד עתה השתמשתי באבן דקה שהונחה על הרשת. עכשיו אני מתכוון להניח אבן כבדה ישירות על תחתית התנור ולצידה כלי צר לאדים.
האם יש חשש שהמאפים יישרפו אם האבן תונח בתחתית התנור או שזה בסדר?
אולי החשש לא מוצדק והרשת הרגילה של התנור חזקה משחשבתי?
אשמח גם לשמוע המלצה מניסיון אם יש אבן טובה
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי ירושלמי ב א', 18 אוקטובר, 8:54 pm

yossihaz1 כתב:האם ניתן להניח אבן שמוט ישירות על תחתית התנור?
אני שוקל לקנות את האבן הזאת
http://www.kitchenmarket.co.il/Product/ ... 7%99%D7%A8

האבן נראית כבדה ויש לי חשש שהיא עלולה עלולה לשבור את הרשת. עד עתה השתמשתי באבן דקה שהונחה על הרשת. עכשיו אני מתכוון להניח אבן כבדה ישירות על תחתית התנור ולצידה כלי צר לאדים.
האם יש חשש שהמאפים יישרפו אם האבן תונח בתחתית התנור או שזה בסדר?
אולי החשש לא מוצדק והרשת הרגילה של התנור חזקה משחשבתי?
אשמח גם לשמוע המלצה מניסיון אם יש אבן טובה



ניתן להניח אבן על תחתית התנור אבל חבל על התנור שלך, האבן תשרוט את ציפויי האמייל ותהרוס את התנור.
מיקום האבן הינו על רשת בתחתית התנור.

לגבי סוג אבן - אני משתמש באבן שמוט, אבל כל אריח גרניט יכול לשמש כאבן אפיה בתנור, במידה ובחרת להשתמש בגרנית - הנח אותו שהצד החלק כלפי מטה כך שאת המאפים אתה מניח על הצד המחוספס
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי yossihaz1 ב א', 18 אוקטובר, 8:57 pm

האם האבן שמוט שצירפתי קישור עלולה לדעתך לשבור את רשת התנור?
יש לך המלצה כשלהי ?
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי odedg ב ב', 19 אוקטובר, 7:58 am

האבן שבלינק היא בעובי רגיל. לי היתה כזו בדיוק ושמתי אותה בתחתית התנור. בזהירות - כדי לא לשרוט, כמו ששלומי הזהיר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ב', 19 אוקטובר, 8:11 am

שריטות בתנור פחות מטרידות אותי.
האם הנחת אבן שמוט בתחתית התנור לא תגרום לשריפת המאפים (כיכרות לחם, פיצות וכו')- מדגיש שאני עובד על חימום עליון ותחתון?
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי odedg ב ב', 19 אוקטובר, 9:08 am

מדוע שתגרום לשריפת המאפים? תפקיד האבן להחזיק חום ולפזרו בחלל התנור. היא גם מוסיפה ניחוח קל. את הטמפרטורה בתנור אתה קובע בהתאם למתכון (למעט החימום הראשוני למקסימום).
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ב', 19 אוקטובר, 9:11 am

האם ישנה באמת משמעות לעובי האבן? יש ממש דקות (מלבנית של מיקי שמו למשל) ויש כאלו בעובי 3 ס"מ?
האם יש עדיפות מבחינת יעילות האבן מבחינת העובי שלה?
שאלה נוספת: האם ניתן להניח את האבן על תבנית אפייה שיושבת במסילה של התנור? זה נשמע עמיד יותר מהרשת, השאלה אם לא צריך להיות מאוורר מתחת לאבן (זרימת אוויר וכו')?
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי odedg ב ב', 19 אוקטובר, 10:08 am

אוורור מתחת לאבן לא צריך להיות. אבן שמוט היא סוג-של תחליף זול לטאבון (לא להשוות, חלילה, לתוצאה ... :roll: ). לכן היא יכולה להיות צמודה לדופן התנור.
לגבי העובי - ככל שהיא עבה יותר היא מחזיקה חום זמן רב יותר ומפזרת אותו במידה שווה יותר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי amigrinfeld ב ב', 19 אוקטובר, 10:17 am

יש לי בדיוק אבן כזו ואני מניח אותה על רשת (לא לדאוג הרשת לא תתפרק). בקומה הנמוכה ביותר בתנור אני מציב מגש עבור המים, ובקומה מעליו את הרשת עם האבן.
amigrinfeld
אופה מתחיל
 
הודעות: 13
הצטרף: ג', 13 אוקטובר, 8:07 pm

Re: מיקום אבן שמוט בתנור

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ב', 19 אוקטובר, 10:18 am

תודה רבה על העזרה :D
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד