לחם שמתבקע בתחתית

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

לחם שמתבקע בתחתית

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ש', 17 אוקטובר, 9:42 pm

היי,
אפיתי היום לחם שאור לבן
הלחם תפח יפה וגם בתנור , אך התבקש קצת בתחתית
למיטב זכרוני, קראתי כאן פעם שזה נובע בגלל התפחה שנייה קצרה מדי ?
התפחה שנייה התפחתי כשעה, אז ראיתי שהלחם גדל מאוד יפה ואף בחנתי את הבצק שחזר באיטיות
לכן חששתי מתפיחת יתר, חרצתי והכנסתי לתנור
מה יכולה להיות הסיבה להתבקעות?
אגב, במידה ויש לי חשש שחריצה תגרום ללחם לקרוס ולאבד אוויר- האם במקרה כזה עדיף לא לחרוץ ולקוות שהבקעים בלחם יהיו פחות נוראיים מקריסת הכיכר?
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: לחם שמתבקע בתחתית

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 19 אוקטובר, 5:22 pm

קרעים בלחם מעידים על תפיחה לא מספקת.
אם הגעת למצב של תפיחת יתר, לא כ"כ משנה אם תחרוץ או לא - הטעם של הלחם ייפגע והמראה לא יהיה הבעיה המרכזית...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים