חומרי גלם

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

חומרי גלם

הודעהעל ידי ירושלמי ב ו', 16 אוקטובר, 5:23 pm

היכן אתם רוכשים/מוצאים חומרי גלם איכותיים לאפיית לחם?

לצערי אני לא תמיד מצליח למצוא "קמח לחם", לפעמים המדפים מלאים ואח"כ שבועות אין קילו אחד לרפואה.
לגבי קמחים מיוחדים יותר, כמו קמח פוקצה או פיצה, קמח 00 ועוד מוצא רק לעיתים נדירות.

בודק ברשתות שיווק שונות, בסניפים שונים והסיפור חוזר על עצמו.

במקביל מצאתי באנגליה קמח לחם מלא, טחון גס, שמצא חן בעיניי (כמובן בתצאות האפיה והטעם) הרבה יותר מהקמח כאן. מעולם לא נתקלתי בקמח כזה למכירה בשקיות של קילו. מכיר מאפיה אחת שמשתמשת בקמח כזה אך לצערי מאחר והיא ממוקמת בשער שכם, והמצב הבטחוני לא בדיוק מזהיר, לא יכול לברר עימם מהיכן ניתן להשיג קמח שכזה
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

Re: חומרי גלם

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ו', 16 אוקטובר, 5:36 pm

במדפי חצי חינם ושופרסל דיל (ת"א ) מוצא תמיד קמח לחם, קמח מלא וקמח פוקצ'ה של סוגת
הייתי מציע לך להצטייד לטווח ארוך יותר
אגב ,לפני כמה ימים מצאתי אתר אנגלי ממנו הזמנתי סכין חריצה ובד פשתן להתפחה -
http://bakerybits.co.uk/
מקווה שהאתר טוב ואמין והכל יגיע
מהיכן מצאת קמח לחם באנגליה? קישור?
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: חומרי גלם

הודעהעל ידי odedg ב ש', 17 אוקטובר, 6:42 am

שופרסל דיל לא מחזיקים את כל הקמחים של סוגת. רק מעטים.
ברמי לוי ניתן להשיג את רובם או אף את כולם.
אני מחזיק מלאי. לפוקצ'ות ולפיצות אני משתמש בקמח רגיל. אני לא בטוח שיש הבדל כלשהו. גם אם יש נראה לי מיותר להחזיק מספר רב של קמחים "ייעודיים".
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: חומרי גלם

הודעהעל ידי ירושלמי ב ש', 17 אוקטובר, 10:51 am

ל"רמי לוי" אני מסרב להיכנס עקב יחסם לעובדים וללקוחות.
הם לא "זכו" לראות שקל ממני בשש שנים האחרונות, אחרי שנים רבות שביצעתי את כל הקניות רק אצלם, ומאמין שגם לא יזכו בכך בקרוב.

אמשיך לחפש במקומות אחרים....

רוב הזמן אני מכין פיצה מקמח "רב תכליתי" או קמח ללחם, אבל בהחלט מרגישים את ההבדל כאשר מדובר בקמח ייעודי
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד