שאלה לגבי מוצר

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שאלה לגבי מוצר

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ג', 13 אוקטובר, 11:16 pm

הזמנתי היום בד התפחה מפישתן
ראיתי במתכון לצ'בטה ששלומי שם להתפחה על בד ההתפחה כאשר מחיצות שיוצרים בבד מפרידים בין היחידות התפוחות
עכשיו תהיתי איך להעביר את היחידות לתנור
יש לי מירדה רחב (של פיצה) אך נראה לי שעדיף משהו צר יותר כמו להעברת באגטים
וחשבתי לקנות את זה
http://bakerybits.co.uk/baguette-peel.html
אשמח לשמוע דעתכם האם זה נחוץ או שזה סתם בזבוז
ואם אין צורך בזה כיצד ניתן להעביר את יחידות הצ'בטה או כל כיכר מותפחת אחרת מבד ההתפחה לתנור? חושש שהמרדה יהיה רחב ומסורבל מדי למשימה הזו
אשמח לשמוע דעתכם
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאלה לגבי מוצר

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 14 אוקטובר, 8:30 pm

את הצ'בטה מעבירים בידיים מהבד למרדה.
היא קצת מצ'טקמקת, אבל התפיחה בתנור מפצה על זה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאלה לגבי מוצר

הודעהעל ידי פסקל ב ד', 14 אוקטובר, 8:58 pm

אפשרות נוספת: בשלב ההתפחה - להניח את הכיכרות על הבד כשהצד של ה"תפר" כלפי מעלה. כשרוצים להעביר את הכיכרות לתנור לאחר שתפחו, מניחים את המרדה, כשעליו נייר אפיה מקומח, על משטח העבודה ליד הבד עם הכיכרות ובתנועה של משיכת הבד מגלגלים את הכיכר אל המרדה, כך שצד ה"תפר" כלפי מטה.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד