שקילת/מדידת שמן זית

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שקילת/מדידת שמן זית

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ב', 12 אוקטובר, 10:10 pm

היי
ראיתי את מתכון הלחמניות של נועם כאן בפורום
הוא מציין 50 גרם שמן זית
איך אני מודד את זה? יש לי כוס מדידה- האם לשים 50 מ"ל או שפשוט לשקול בצלוחית במשקל 50 גרם?
לגבי מים שהם גם נוזלים אני יודע שאין בעיה , נניח 200 גרם זה 200 מ"ל (או שלא?)
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שקילת/מדידת שמן זית

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 13 אוקטובר, 6:19 am

לגבי מים - אתה צודק.
לגבי שמן - אני שוקל.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שקילת/מדידת שמן זית

הודעהעל ידי odedg ב ג', 13 אוקטובר, 6:55 am

לגבי שמן, אם נוח לך יותר במדידת נפח, אתה יכול לשים מעט יותר בנפח מהמשקל המצוין, שכן משקלו הסגולי של השמן נמוך מעט יותר. בכל מקרה סטיה של עד 10% לכאן או לכאן לא תשנה משמעותית.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים