עמוד 1 מתוך 1

לחם ומחמצת כוסמין

הודעהפורסם: ב', 12 אוקטובר, 11:12 am
על ידי odedg
שלום לכולם,

לאור ניסיון טוב שהיה לי עם לחם כוסמין החלטתי ללכת על זה עד הסוף ולהכין לי גם מחמצת כוסמין.
הכנתי לי מחמצת והופתעתי לטובה. המחמצת, לא רק שאינה חמוצה (גילוי נאות - לשמחתי...) היא חמוצה עוד פחות ממחמצת חיטה! היא חזקה מאד וטעם הלחם עדין ומשובח.
באפיית לחם על טהרת קמח כוסמין מלא עם שמרים הלחם יצא טעים להפליא, מירקם נעים ואוורירי יותר מלחם מחיטה מלאה. הוא גם פחות דביק מבצק החיטה (שלא לדבר על שיפון) ונעים מאד לעבוד איתו, מה שלאופה כמוני, המעדיף ללוש ידנית, הוא יתרון עצום. כיף ללוש אותו.
ולשוחרי בריאות כמוני זה יתרון שלא יסולא בפז שכן הוא גם בריא לפחות כמו השיפון אך ידידותי לאופה הרבה יותר ממנו.

ממליץ בכל פה!