לחם ומחמצת כוסמין

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

לחם ומחמצת כוסמין

הודעהעל ידי odedg ב ב', 12 אוקטובר, 11:12 am

שלום לכולם,

לאור ניסיון טוב שהיה לי עם לחם כוסמין החלטתי ללכת על זה עד הסוף ולהכין לי גם מחמצת כוסמין.
הכנתי לי מחמצת והופתעתי לטובה. המחמצת, לא רק שאינה חמוצה (גילוי נאות - לשמחתי...) היא חמוצה עוד פחות ממחמצת חיטה! היא חזקה מאד וטעם הלחם עדין ומשובח.
באפיית לחם על טהרת קמח כוסמין מלא עם שמרים הלחם יצא טעים להפליא, מירקם נעים ואוורירי יותר מלחם מחיטה מלאה. הוא גם פחות דביק מבצק החיטה (שלא לדבר על שיפון) ונעים מאד לעבוד איתו, מה שלאופה כמוני, המעדיף ללוש ידנית, הוא יתרון עצום. כיף ללוש אותו.
ולשוחרי בריאות כמוני זה יתרון שלא יסולא בפז שכן הוא גם בריא לפחות כמו השיפון אך ידידותי לאופה הרבה יותר ממנו.

ממליץ בכל פה!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד