מילת תודה ושאלה לנועם בוגנר

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

מילת תודה ושאלה לנועם בוגנר

הודעהעל ידי yossihaz1 ב א', 11 אוקטובר, 9:00 pm

היום הכנתי את הלחם של נועם בוגנר מ -50% קמח מלא
יצא לחם ממש טעים ואוורירי
נועם, אם אתה רואה אז תודה רבה ואשמח לראות מתכונים נוספים שלך ,פעם הבאה עם מחמצת
רק שאלה לי : במתכון נועם מסביר לאפות בישטת טורבו- בדר"כ במרבית המתכונים לא נתקלתי באפייה עם טורבו- רציתי לדעת האם יש סיבה מיוחדת לכך?

שאלה נוספת - במידה ואני רוצה להחליף את השמרים במחמצת- איזו כמות מחמצת צריך לשים במקום השמרים? האם מלבד זה חל שינוי במרכיבים האחרים, זמני ואופן ההכנה?
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: מילת תודה ושאלה לנועם בוגנר

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 17 נובמבר, 6:46 am

יוסי שלום,
ראשית קבל התנצלותי על התגובה המאוחרת.
בפורום זה תחת הכותרת מתכונים וכותרת המשנה שאור, תוכל למצוא מתכון שלי "לחם שאור שיפון וחיטה מלאה של נעם בוגנר". מתכון זה הוא התשובה לשאלתך. לגבי השימוש בטורבו, אני מעדיף באופן אישי להשתמש בו מפני שהוא יוצר פיזור חום אחיד יותר בחלל התנור. אתה תמיד יכול לנסות בלי ולבחון את התוצאות בעצמך.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: מילת תודה ושאלה לנועם בוגנר

הודעהעל ידי odedg ב ג', 17 נובמבר, 8:17 am

שלום יוסי,

אם אתה אופה בטורבו בדוק את הלחם אחרי כ- 30% פחות זמן. כלומר, אם זמן האפייה ללא טורבו הוא כחצי שעה בדוק את הלחם לאחר 20 ד' כדי לוודא שלא יתייבש. רצוי לרסס מים פנימה במהלך האפיה. זה מוסיף לחות נוסף על המים שבקערה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 285
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: מילת תודה ושאלה לנועם בוגנר

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ג', 17 נובמבר, 2:45 pm

תודה רבה חברים
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: מילת תודה ושאלה לנועם בוגנר

הודעהעל ידי nimrod81 ב ש', 29 אוקטובר, 8:31 am

לנועם התותח
המתכון של ה 50 אחוז קמח מלא אחלה אבל אני זקוק להבהרה בנושא סיבוב הלחם פעם ראשונה שניה וכו׳ בזמן האפייה מה הכוונה לסובב ? להפוך אותו ? מה נותן הסיבוב ?
אודה לך על התייחסותך
תודה רבה
nimrod81
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ש', 05 מרץ, 10:26 pm

Re: מילת תודה ושאלה לנועם בוגנר

הודעהעל ידי noambogner ב ש', 05 נובמבר, 8:45 pm

תשובה לנמרוד:

הכוונה היא לסובב את הכיכרות ב 180 מעלות כלומר הקצוות שהיו בחלק הפנימי של התנור לאחר הסיבוב יהיו קרובים לדלת.
הסיבה לכך היא שבמרבית התנורים פיזור החום אינו אחיד. במילים אחרות, ישנם אזורים חמים יותר ואזורים קרים יותר. סיבוב הכיכרות נועד לפצות על חוסר אחידות זו.
אני מסובב לפי הסדר הבא:
פעם ראשונה אחרי 10 דקות
פעם שנייה אחרי עוד 10 דקות (20 דקות מתחילת האפייה).
פעם שלישית אחרי 4-5 דקות (24-25 דקות מתחילת האפייה).
הוצאה מהתנור אחרי 4-5 דקות נוספות (28-30 דקות מתחילת האפייה).
בהצלחה.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד