שאלה לגבי מתכון

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שאלה לגבי מתכון

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ג', 22 ספטמבר, 9:22 am

רציתי להכין את לחם מחמצת מקמח מלא של תומר בלס
הבעיה שנתקלתי בשתי ורסיות למתכון ולא ברור לי מה מתוכן המאוזנית והסבירה יותר
באתר האינטרנט המתכון הוא:
3 כוסות קמח מלא, כוס מחמצת, 1 ו - 3/4 כוס מים, 18 גרם מלח גס ו-4 כפות גרעיני חמניה

בשידור של התוכנית שלו (לבשל, לאפות ולאהוב) הוא אומר לשים : 4 כוסות קמח מלא, כוס מחמצת, 1 ו- 1/2 כוסות מים, 3/4 כף מלח גס ו-4 כפות גרעיני חמנייה

אשמח לשמוע דעתכם מה מבין שני החלופות סביר ומאוזן יותר או שיהיה עוד יותר נחמד אם תמצאו לי איזון מתאים בין שתיהן

תודה רבה מראש, צום קל לצמים וחתימה טובה ושנה טובה
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאלה לגבי מתכון

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 22 ספטמבר, 10:16 am

השניה פחות סבירה בעיני - יש שם כוס וחצי מים (נניח ש300 מ"ל) על 4 כוסות קמח מלא (לכל הפחות 600 גרם).
זו בדיוק הסיבה שעברתי למשקל...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאלה לגבי מתכון

הודעהעל ידי פסקל ב ג', 22 ספטמבר, 11:40 am

צודק שלומי שעדיף מתכונים לפי משקל ולא לפי כלי מדידה, מבחינת הדיוק.

לעניין הגרסה השנייה של המתכון, אם הכוונה לכוס מדידה בנפח של 250cc, אזי המתכון לא בהכרח לא מאוזן.

4 כוסות מדידה של קמח מלא= 125 גר' כפול 4 = 500 גר'.

1 + 1/2 כוס מדידה של מים = כ- 250cc + 125cc) . 375cc מים).

75% מים יחסית לקמח מלא נותן בצק די לח ולזה עוד מתווספת כוס שאור שמכיל כ- 50% מים.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שאלה לגבי מתכון

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ג', 22 ספטמבר, 12:08 pm

הבנתי שישנה בעיה
אני מאוד מעוניין להכין את הלחם הזה
תוכלו בבקשה להגיד לי איך לאזן את כל הרכיבים עם גרמים (יש לי משקל) ?
תודה
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאלה לגבי מתכון

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ג', 22 ספטמבר, 12:10 pm

עיינתי שוב בתגובה של פסקל
אם אנסה
500 גרם קמח מלא
375 מ"ל מים
כוס מדידה מחמצת
18 גרם מלח גס
4 כפות גרעיני חמניה
זה בסדר או שכדאי לשנות משהו?
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: שאלה לגבי מתכון

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 23 ספטמבר, 10:04 pm

כמות המלח מעט גבוהה - הייתי מספק בלא יותר מ-12 גרם (שתי כפיות).
חוץ מזה, נשמע לי סביר.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאלה לגבי מתכון

הודעהעל ידי פסקל ב ה', 24 ספטמבר, 6:57 am

בנוסף, על מנת לא לקבל בצק רטוב מדי מכפי שאתה מעדיף, אל תוסיף מיד את כל המים בשלב ערבוב החומרים. תחילה תוסיף לא יותר מ- 350 מ"ל ובהתאם לצורך תוסיף את יתר המים.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: שאלה לגבי מתכון

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ה', 24 ספטמבר, 7:21 am

תודה רבה לכולם על העזרה
שתהיה שנה מדהימה מכל הבחינות :D
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד