יש לי כמה שאלות של מתחילים

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

Re: יש לי כמה שאלות של מתחילים

הודעהעל ידי Shoval ב ב', 14 ספטמבר, 11:21 pm

תודה לכולם,
אני אנסה ליישם את כל מה שאמרתם.
אני אחפש פה באתר מתכון שנראה לי לי ואתחיל לעשות אותו עד שהתוצאה תצאה טובה כמו שאני רוצה.

שלומי יש לי שאלה נוספת, אמרת שאתה מתפיח או בתבנית או על נייר אפייה. אם אני רוצה לנסות להתפיח גם ישירות על הנייר אפייה, מה הדגשים שאני צריך לשמור עליהם חוץ מזה שצריך לשמור על מתח פנים של הבצק? למה הכוונה תלוי בתוצאה הרצויה?

שוב, תודה רבה לכל מי שעזר,
ושנה טובה.
Shoval
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 10 ספטמבר, 10:53 pm

Re: יש לי כמה שאלות של מתחילים

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 19 ספטמבר, 11:31 am

רק מתח פנים.
שווה לחפש ביוטיוב סרטונים שמראים איך מעצבים כיכרות, זה ידגים את העניין הכי טוב.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: יש לי כמה שאלות של מתחילים

הודעהעל ידי פודור ב ג', 13 אוקטובר, 10:34 pm

אהלן,
ראשית - פורום נהדר ולמדתי ממנו המון, תודה רבה.
שנית- בשישי האחרון התחלתי בטיפוח המחמצת שלי לראשונה עד כה אפיתי עם שמרים מלאכותיים בלבד. היום התנסתי בהם ונתקלתי בתופעה דומה כאשר ניסיתי להתפיח את הלחם לאחר עיצוב הצורה(שאור לבן). לבסוף נשברתי והוספתי מעט קמח. הדבר ייצב את הבצק ויצא לי לחם טעים מאוד, אבל לא אוורירי כפי שציפתי.
פודור
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: א', 11 אוקטובר, 8:08 pm

הקודם

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד