בצק לא תופח תבנור

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

בצק לא תופח תבנור

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ו', 28 אוגוסט, 9:28 pm

היי חברים,
הכנתי את הלחם שאור על פי המתכון הזה -http://beygale.co.il/…/%D7%99%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%99%D7%9…/
התפחה ראשונה בטמפרטורת החדר כשלוש שעות וחצי תפח יפה מאוד. לאחר מכן עיצוב והתפחה שנייה במקרר למשך כ- 12 שעות. גם כן תפח יפה מאוד .עשיתי בדיקת מוכנות, לאחר לחיצה קלה הבצק חזר בצורה איטית , התרשמתי שהגעתי לתפיחה אידיאלית והכנסתי לתנור. הבעיה שבתנור הלחם כמעט ולא עלה ותפח ונשאר די נמוך (אומנם טעים אך בכל זאת מעדיף שייצא תפוח ואוורירי יותר). מה יכולה להיות הסיבה לכך?- אני לא משוכנע שזו הסיבה, אך בכל זאת אציין שהמחמצת שלי היא בת שבועיים בלבד. תודה מראש ושבת שלום.
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: בצק לא תופח תבנור

הודעהעל ידי odedg ב ש', 29 אוגוסט, 7:07 am

יתכן שהוא הגיע לשיא תפיחתו עוד טרם הכנסתו לתנור.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בצק לא תופח תבנור

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 29 אוגוסט, 9:52 am

הקישור למתכון לא עובד, לכן לא יכלתי לבדוק אותו.
מה כמות הקמח והשמרים במתכון?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בצק לא תופח תבנור

הודעהעל ידי yossihaz1 ב ש', 29 אוגוסט, 3:41 pm

שלומי כתב:הקישור למתכון לא עובד, לכן לא יכלתי לבדוק אותו.
מה כמות הקמח והשמרים במתכון?


היי,
לא עשיתי שימוש עם שמרים ,אלא עם המחמצת הצעירה שלי (שבועיים)
אלו הכמויות.

קמח לחם 556 גרם

קמח שיפון מלא 74 גרם

מים 342 גרם

מחמצת 250 גרם

מלח 14 גרם
yossihaz1
אופה
 
הודעות: 66
הצטרף: ו', 14 אוגוסט, 12:57 pm

Re: בצק לא תופח תבנור

הודעהעל ידי פסקל ב ש', 29 אוגוסט, 5:32 pm

יוסי שלום,
מחמצת בת שבועיים היא באמת צעירה מאוד ויכול מאוד להיות שזאת באמת הסיבה לתפיחה הדלה בתנור וללחם המעט דחוס.
פסקל
אומן אפייה
 
הודעות: 205
הצטרף: ב', 15 אוקטובר, 9:59 pm

Re: בצק לא תופח תבנור

הודעהעל ידי odedg ב ש', 29 אוגוסט, 6:02 pm

גם נראה לי שכמות המים נמוכה בהרבה מהנדרש. לכמות כזו של בצק נדרשים יותר מים - לפחות 400 סמ"ק - וגם אולי יותר מחמצת.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בצק לא תופח תבנור

הודעהעל ידי שלומי ב א', 30 אוגוסט, 9:21 pm

אני מניח שהאשמה אכן במחמצת.
גם שיעור הנוזלים טיפה נמוך, אבל לא נוראי.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: בצק לא תופח תבנור

הודעהעל ידי או'דונל ב ג', 08 ספטמבר, 7:11 am

לא כתבתי את זה כבר הרבה זמן, אז אני מרשה לעצמי לחזור על עצמי:
אין סיבה לסבול ממחמצת "צעירה". בתום שבוע ההכנה ממשיכים לרענן עוד כמה פעמים את המחמצת, וכך מגיעים למחמצת יציבה ומבוססת שאחרת הייתה מתקבלת בפרק זמן של חודש או יותר.
לאחר מכן, גם לפני השימוש עצמו, כדאי לרענן עוד לפחות עוד פעם אחת את המחמצת, כי רמות הפעילות שלה במקרר נמוכות (הפעולה של שמרי בר מושפעת מהטמפרטורה יותר מאשר שמרים תעשייתיים, שפועלים במלוא עוזם גם במקרר).
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים