בצק חלה מושלם

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי ארי ב ב', 27 יולי, 1:43 pm

שלום חברים,

אני עדיין מחפש אחר בצק החלה האולטימטיבי.
ניסיתי, עם פוליש, בלי פוליש, עם ביצים, בלי ביצים, ועוד לא הגעתי לתוצאה משביעת רצון.
אני מניח שאם אשתמש בחלב וחמאה או אבקת חלב אקבל תוצאה טובה, אבל אני מעוניין בחלה פרווה
עד כה שילבתי בבצק:
---
פוליש
קמח לחם
מים ושמן 65% הידרציה
סוכר
מלח
דבש
ביצים (תמיד עם טעם לוואי מעצבן שנשאר אחרי)
---
טרם ניסיתי:
רסק תפוחים
מרגרינה
--
מאחר ומרגרינה אני קצת חושש לדחוף, האם היא אכן תחולל פלאים?
מה לגבי רסק תפוחים, האם הוא יביא את התוצאה המיוחלת?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי odedg ב ג', 28 יולי, 7:10 am

מרגרינה בוודאי לא תספק את הסחורה. אתה רוצה לאכול פלסטיק? ;)
אני מוסיף מעט תמצית וניל אמיתי לציפוי עם הביצה הטרופה. ממליץ!
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי ארי ב ו', 31 יולי, 1:33 pm

תודה.
רק לציפוי או גם לבצק?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי odedg ב ו', 31 יולי, 4:51 pm

רק לציפוי, ככפית על ביצה שלמה. ואני גם מגדיל במעט את כמות הסוכר או הסילאן בבצק ויוצאת חלה מתוקה מדהימה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי ארי ב ג', 04 אוגוסט, 3:31 pm

תודה על הרעיון. בהחלט אנסה.
עלה בדעתי להחליף את המים בחלב סויה (פרווה) במקום חלב רגיל,
מה דעתך?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי odedg ב ג', 04 אוגוסט, 4:35 pm

לא ניסיתי זאת מעולם כך שאינני יודע.
במשקאות כגון קפה אינני אוהב משקה סויה בגלל טעם הלוואי שלו אך יתכן שבחלה הוא לא יורגש.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 04 אוגוסט, 5:26 pm

530 גרם קמח לבן 10.5 חלבון (רגיל).
3/8 כוס סוכר
9 גרם שמרים יבשים
240 גרם מים
1 ביצה
רבע כוס שמן קנולה
1 כפית מלח
ביצה + שתי כפות מים להברשה
שומשום/פרג/גרעיני חמנייה/ הכל ביחד

שופכים קמח לקערת המיקסר ויוצרים גומה במרכז.
שופכים את הסוכר במרכז
יוצקים את המים ועליהם את השמרים.
מערבבים בעדינות רק את המים השמרים והסוכר בעזרת כפית ומשהים ל10 דקות.
מוסיפים שמן וביצה ולשים כדקה במיקסר.
מוסיפים מלח ולשים 7 דקות נוספות.
מעצבים לכדור עם פני שטח מתוחים.
מתפיחים בקערה משומנת.

מתפיחים שעה וחצי
מחלקים לחלקים שווים (3, 4, 5, 6 לפי רמת המורכבות הרצויה) ומכדררים לכדורים עם פני שטח מתוחים.
משטחים כל כדור ביד ויוצרים רולדה עם פני שטח מתוחים.

משהים את הרולדות להרפיית מאמצים כ 15 דקות.
מגלגלים כל רולדה לנקניק מאורך.
חשוב לגלגל מעבר לאורך הרצוי ואז להרפות לאורך הרצוי.
קולעים את החלה ומתפיחים 30 דקות.
מברישים בביצה ומפזרים מיני גרעינים.
אופים ב 180 מעלות למש 28 דקות.
כל נושא הרפיית המאמצים הוא קריטי. חלה הקלועה מנקניקים מתוחים מתפוצצת בתנור.
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי ארי ב ב', 11 ינואר, 11:37 am

תודה נועם.
יש מצב שהחלות המתוקות והרכות שקונים בחנות מכילות בעצם מרגרינה? אני חושש שכן..
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי odedg ב ב', 11 ינואר, 11:53 am

ארי כתב:יש מצב שהחלות המתוקות והרכות שקונים בחנות מכילות בעצם מרגרינה? אני חושש שכן..

בטוח! חלה ב- 5 ש"ח לא תכיל חמאה. אין מצב! רק אולי חלות בקונדיטוריות שעולות יותר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בצק חלה מושלם

הודעהעל ידי ארי ב ג', 12 ינואר, 12:05 am

אני לא מדבר על החלות של אנג'ל וברמן.
אני מדבר על חלות מתוקות. מוכרים אותן בקונדיטוריות. והן עולות איזה 14 ש"ח
והן פרווה ורכות להפליא.
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים