בייגל

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

בייגל

הודעהעל ידי ארי ב ו', 24 יולי, 4:10 pm

שלום חברים,
בנוגע לאפיית בייגלים, יש לי בעיה קטנה, לאחר עיצוב הבייגל וההתפחה, אני בא להרים אותו להכניס לסיר, אך כמעט תמיד הוא נדבק למשהו האויר יוצא ממנו או הצורה משתנית וזה מרגיז
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בייגל

הודעהעל ידי odedg ב ש', 25 יולי, 5:51 am

שלום רב,

גם לי זה קרה. בדקתי את עצמי וגיליתי שזה התפחת יתר. התפחה ראשונה כ- 15 דקות בלבד. במיוחד בחום הקיץ הנוכחי.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בייגל

הודעהעל ידי ארי ב א', 26 יולי, 11:09 am

תודה. זה באמת הרגיש ככה, סה"כ התפחתי שעה לאחר העיצוב לבייגל, אתה אומר רק 15 דקות? המתכון אומר שעה עד שעה וחצי
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בייגל

הודעהעל ידי odedg ב א', 26 יולי, 2:10 pm

זה מתכון שלי שהוא כמעט זהה.
אני מתפיח 15 ד', מחלק, עוד 15 ד', עיצוב ואז בישול. אפשר אחרי הבישול להתפיח עוד מעט כי זה ממילא לא יתפח מי-יודע-מה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בייגל

הודעהעל ידי ארי ב א', 26 יולי, 2:50 pm

אחלה אנסה. מה לגבי התנור, זה לא תופח בזמן האפיה?
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בייגל

הודעהעל ידי odedg ב א', 26 יולי, 4:07 pm

אולי עוד קצת. לא שמתי לב במיוחד כי ההבדל מאד קטן כי רוב השמרים כבר מתים בגלל הטמפרטורה הגבוהה בבישול. בכל מקרה אנחנו רוצים שהביגלה יהיה קצת קשה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: בייגל

הודעהעל ידי ארי ב ב', 27 יולי, 7:32 am

האמת עכשיו אני נזכר, התפחתי לחם השבוע והוא באמת הגיע לתפיחת יתר. כנראה צריך להשגיח טוב טוב בחום הזה.
תודה
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am

Re: בייגל

הודעהעל ידי noambogner ב ג', 04 אוגוסט, 5:33 pm

ייתכן והבצק רטוב מידי מלכתחילה.
בצק בייגל צריך להיות 285-280 גרם מים על 500 גרם קמח.
כמו כן התפחה שניה עושים על נייר אפיה.
בהצלחה.
https://www.youtube.com/watch?v=sihCZri6pbI
https://www.youtube.com/watch?v=Pbf7ekE66ok
noambogner
אופה
 
הודעות: 56
הצטרף: ג', 07 יולי, 5:14 pm

Re: בייגל

הודעהעל ידי ארי ב ג', 04 אוגוסט, 10:18 pm

noambogner כתב:ייתכן והבצק רטוב מידי מלכתחילה.
בצק בייגל צריך להיות 285-280 גרם מים על 500 גרם קמח.
כמו כן התפחה שניה עושים על נייר אפיה.
בהצלחה.
https://www.youtube.com/watch?v=sihCZri6pbI
https://www.youtube.com/watch?v=Pbf7ekE66ok


כלומר רק 55% מים?
לא ידעתי..
תודה. אנסה שוב ואדווח
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 211
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד