לישה שניה...

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

לישה שניה...

הודעהעל ידי בנימין ב ה', 09 יולי, 9:07 am

שלום.

האם את הלישה השניה של הבצק מומלץ לעשות ידני או שאפשר להיעזר במיקסר ?
בנימין
אופה מתחיל
 
הודעות: 38
הצטרף: ה', 30 אוקטובר, 10:15 am

Re: לישה שניה...

הודעהעל ידי odedg ב ה', 09 יולי, 9:40 am

אני ממליץ בכל פה ללוש ידנית.
אישית, אני מעדיף בכלל ללוש ידנית אך בלישה שניה זה מקבל משנה חשיבות כי חשוב להרגיש את הבצק ולא ללוש אותו חזק מידי כנגד ההתנגדות של רשת הגלוטן. מטרת הלישה השניה היא הוצאת CO2 מהבצק והחדרת אויר טרי פנימה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: לישה שניה...

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 10 יולי, 12:29 pm

אין סיבה ללוש לישה שניה במיקסר - מאחר ומטרתה להוציא את האויר מהבצק (כדי לאפשר יצירת בועות אחידה יותר בתפיחה השניה). זאת בניגוד ללישה הראשונה, שנועדה לזרז את התפתחות רשת הגלוטן בקמח.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד