האם צריך להעלות את הטמפרטורה בתנור בהכנסת הבצק השני?

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

האם צריך להעלות את הטמפרטורה בתנור בהכנסת הבצק השני?

הודעהעל ידי nirmitlamed ב א', 07 יוני, 12:16 pm

שלום לכולם,
רציתי לדעת מה השיטה הכי טובה כאשר מכינים מספר בצקים וצריכים לאפות את כולם על אבן שמוט. כאשר אני מוציא את הלחם הראשון מהתנור, האם אני צריך להחזיר את הטמפרטורה ל- 250 מעלות לפני שאני מכניס את הבצק השני כפי שעושים עם אבן שמוט?

ועוד משהו קטן,
קראתי שכדי לדעת בהתפחה השנייה האם הבצק מוכן צריך לעשות חור עם האצבע על הבצק ולראות אם הוא חוזר חזרה. מישהו יכול להסביר לי את הבדיקה הזאת מפני שקראתי על שתי אפשרויות שונות וזה גרם לי לבלבול.
nirmitlamed
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ד', 22 אפריל, 9:34 am

Re: האם צריך להעלות את הטמפרטורה בתנור בהכנסת הבצק השני?

הודעהעל ידי או'דונל ב א', 07 יוני, 4:12 pm

בנוגע לאפייה של מספר לחמים בזה אחר זה.
אם אני אופה לחמים אני באמת עושה כמו שאמרת - מעלה שוב את הטמפ' ל-250 לדוגמא, או אפילו 275 (שיא החום בתנור שלי) כדי לפצות על אובדן החום מפתיחת דלת התנור, ממתין כמה דקות, ואז מכניס את הנגלה הבאה ומוריד את הטמפרטורה ל-230 (שוב לצורך הדוגמא) שזו הטמפרטורה בתחילת האפייה.
אם אני אופה פיצות - בכל מקרה האפייה היא על הטמפרטורה המקסימלית, ואני לא רוצה - אחרי שכבר הוצאתי פיצה אחת - לסגור את דלת התנור, להמתין כמה דקות ואז שוב לפתוח אותו. לכן אני פשוט מוסיף עוד דקת אפייה מהפיצה השנייה והלאה. מה גם שאם אני אופה כמה פיצות למשפחה / חברים אני לא רוצה שהם ימתינו הרבה זמן והפיצות יתקררו, אז אני מנסה לגמור עם האפייה כמה שיותר מהר.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: האם צריך להעלות את הטמפרטורה בתנור בהכנסת הבצק השני?

הודעהעל ידי nirmitlamed ב א', 07 יוני, 10:37 pm

או'דונל כתב:בנוגע לאפייה של מספר לחמים בזה אחר זה.
אם אני אופה לחמים אני באמת עושה כמו שאמרת - מעלה שוב את הטמפ' ל-250 לדוגמא, או אפילו 275 (שיא החום בתנור שלי) כדי לפצות על אובדן החום מפתיחת דלת התנור, ממתין כמה דקות, ואז מכניס את הנגלה הבאה ומוריד את הטמפרטורה ל-230 (שוב לצורך הדוגמא) שזו הטמפרטורה בתחילת האפייה.
אם אני אופה פיצות - בכל מקרה האפייה היא על הטמפרטורה המקסימלית, ואני לא רוצה - אחרי שכבר הוצאתי פיצה אחת - לסגור את דלת התנור, להמתין כמה דקות ואז שוב לפתוח אותו. לכן אני פשוט מוסיף עוד דקת אפייה מהפיצה השנייה והלאה. מה גם שאם אני אופה כמה פיצות למשפחה / חברים אני לא רוצה שהם ימתינו הרבה זמן והפיצות יתקררו, אז אני מנסה לגמור עם האפייה כמה שיותר מהר.


תודה רבה על ההסבר!
מקווה שמישהו יכול להסביר לי לגבי השאלה השנייה.
תודה!
nirmitlamed
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ד', 22 אפריל, 9:34 am

Re: האם צריך להעלות את הטמפרטורה בתנור בהכנסת הבצק השני?

הודעהעל ידי mymaor89 ב ב', 08 יוני, 11:02 pm

זה תלוי בתנור שלך עד כמה הוא מצליח "להחזיק" טמפרטורה למרות שפותחים לו את הדלת, וכמה זמן לוקח לו להגיע לטמפרטורה הנדרשת.
האבן עצמה לא מתקררת כל כך מהר למרות שפתחת את הדלת, בתנאי שהיא אכן הגיעה לטמפרטורה הרצויה.
אם אתה מוסיף לחות לתנור לפני הכנסת הלחם אל תשכח לעשות זאת גם לפני הכנסת התבנית השנייה.
לגבי השאלה השנייה אם נוצר "בור" הבצק בסכנת קריסה וצריך להכניס לתנור, אם הבצק חוזר מיד הוא לא תפח, ואם הוא חוזר לאחר זמן הבצק תפח מספיק ואפשר להכניסו לתנור.
בהצלחה.
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד