טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

Re: טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הודעהעל ידי OJNSim ב א', 10 מאי, 3:54 pm

שלומי כתב:תגובה יפה!

שתי הערות לגבי אפייה עם קמח כוסמין בלבד:
אם אתה באמת רוצה לחוות שיפור בבריאות אני ממליץ על מעבר קמח כוסמין מלא בשילוב מחמצת, אין צורך בסוכר אולם יש מי שממליץ להכין רסק תפוחים ולהוסיף לעיסה.

רסק תפוחים (טבעי וטרי - לא קנוי) מכיל פקטין, שמסייע להיווצרות "רשת" בבצק - בשומה לרשת הגלוטן. מסיבה זו אני ממליץ להשתמש בו בלחמים מקמח דל-גלוטן. השמרים יפרקו את הסוכרים שבתפוח, וטעמו לא יורגש.



למה להשתמש ברסק תפוחים ולא פשוט בגלוטן?
OJNSim
אופה מתחיל
 
הודעות: 41
הצטרף: א', 26 אפריל, 11:16 pm

Re: טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הודעהעל ידי mymaor89 ב ו', 05 יוני, 2:44 pm

היתרון של קמח כוסמין הוא בכך שיש בו פחות גלוטן, למה להרוס אותו? רסק תפוחים זה בריא.
ניסיתי להוסיף גלוטן, זה יוצא יותר טוב, גם עם רסק יוצא אחלה.
אבל גם בלי שניהם אני מסתדר.
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm

Re: טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הודעהעל ידי OJNSim ב ש', 06 יוני, 9:08 am

mymaor89 כתב:היתרון של קמח כוסמין הוא בכך שיש בו פחות גלוטן, למה להרוס אותו? רסק תפוחים זה בריא.
ניסיתי להוסיף גלוטן, זה יוצא יותר טוב, גם עם רסק יוצא אחלה.
אבל גם בלי שניהם אני מסתדר.


יתכן ואני טועה, אבל אני מרשה לעצמי להניח שנקודת המוצא שלך היא בריאותית.
לא בטוח שזאת הנחה מדויקת. קצת חיפשתי וקראתי והתעניינתי בנושא. בקטנה..
נראה שגלוטן קיבל תדמית שלילית בגלל מחלת הציליאק וכיוון שהוא קיים במזונות פחות בריאים (לחמים, עוגות וכד'). אלא שמזונות אלה אינם לא בריאים בגלל הגלוטן, כי אם בגלל הרכבם התזונתי.

נקודה שניה אם אני מבין נכון היא שהרסק מכיל גלוטן. זה מה שהופך אותו מתאים למשימה.

עם רסק זה יוצא מעולה ואולי אפילו טעים יותר, אבל גלוטן כשלעצמו אינו לא טוב.
OJNSim
אופה מתחיל
 
הודעות: 41
הצטרף: א', 26 אפריל, 11:16 pm

Re: טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הודעהעל ידי odedg ב ש', 06 יוני, 10:26 am

לפחות כרגע אני מוותר על הכוסמין. מעדיף להתרכז במלא ובשיפון. גם בגלל המחיר של הכוסמין שאם אני מבין נכון עולה כפול ויותר. קצת מעצבן אותי הסיפור הזה.
אבל אני מניח שאני לפחות אתנסה . ואפילו בקרוב
:)

לגבי קמח הכוסמין: כרגע יש בשוק רק של הרדוף והמחיר הוא רצחני. בעיקרון אמור להיות בשוק גם קמח כוסמין לא אורגני של סוגת, שיהיה, סביר להניח, זול בהרבה. כרגע אין במלאי, מסרו מהחברה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הודעהעל ידי OJNSim ב ש', 06 יוני, 2:10 pm

odedg כתב:
לפחות כרגע אני מוותר על הכוסמין. מעדיף להתרכז במלא ובשיפון. גם בגלל המחיר של הכוסמין שאם אני מבין נכון עולה כפול ויותר. קצת מעצבן אותי הסיפור הזה.
אבל אני מניח שאני לפחות אתנסה . ואפילו בקרוב
:)

לגבי קמח הכוסמין: כרגע יש בשוק רק של הרדוף והמחיר הוא רצחני. בעיקרון אמור להיות בשוק גם קמח כוסמין לא אורגני של סוגת, שיהיה, סביר להניח, זול בהרבה. כרגע אין במלאי, מסרו מהחברה.


לפני שבוע שבועיים ראיתי בפעם הראשונה (והיחידה) בכוסמין של סוגת באחד מסניפי ינות ביתן.
אם אינני טועה עלה 14-15 לקילו. שזה פי 2-3 ממחיר מלא \ שיפון.

כמה עולה הרדוף?
ואיפה ניתן להשיג?
OJNSim
אופה מתחיל
 
הודעות: 41
הצטרף: א', 26 אפריל, 11:16 pm

Re: טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הודעהעל ידי odedg ב ש', 06 יוני, 2:18 pm

אני מקווה שאתה יושב כדי שלא תתעלף ...
קילו קמח כוסמין אורגני של הרדוף עולה 25 - 29 ש"ח תלוי בחנות... :o
ניתן להשיג בחנויות הטבע ובמחלקות גרין בשופרסל, שם יותר יקר.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הודעהעל ידי OJNSim ב ש', 06 יוני, 3:30 pm

odedg כתב:אני מקווה שאתה יושב כדי שלא תתעלף ...
קילו קמח כוסמין אורגני של הרדוף עולה 25 - 29 ש"ח תלוי בחנות... :o
ניתן להשיג בחנויות הטבע ובמחלקות גרין בשופרסל, שם יותר יקר.


אני בשוק
אני בהלם
אני המומההההה

זה מטורף

רחמי על חולי הציליאק ומשפחותיהם.
OJNSim
אופה מתחיל
 
הודעות: 41
הצטרף: א', 26 אפריל, 11:16 pm

Re: טירונות אפיה - שאלות בסיסיות

הודעהעל ידי mymaor89 ב ב', 08 יוני, 10:53 pm

קמח כוסמין לא מתאים לחולי ציליאק הוא מכיל גלוטן!
אומנם פחות מחיטה אבל עדיין מכיל גלוטן.
רמי לוי מוכר קמח כוסמין ללא צורך בניפוי במקרר ב14.90.
ניתן להשיג גם קמח כוסמין מנופה של רימונים / קמח הארץ ב16 ש"ח בנקודות המכירה, בבתים פרטיים.
וOJNSim, רסק תפוחים לא מכיל גלוטן אלא פקטין המשמש כמקריש כמו ג'לטין.
אני אישית לא מצאתי הבדל רציני בזכות הרסק תפוחים, ואם יש הבדל ייתכן שהוא תוצאה של תוספת הסוכר שמצוי ברסק המשמש מזון לשמרים ולאו דווקא בזכות הפקטין.
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm

הקודם

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים