תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הודעהעל ידי eldadv ב ד', 03 דצמבר, 6:11 pm

שלום לכולם,

1. אני היום אופה לחמים עם תבנית Kaiser שקיבלתי - אין לי מושג מאילו חומרים היא מיוצרת פרט לעובדה שהיא תוצרת גרמניה ויש לה שם של מוצר איכותי.

בכל אופן, מעניין אותי הקטע הבריאותי של האפיה. קראתי שתבניות מאילומיניום או עם ציפוי טפלון אינן מומלצות ועדיף תבניות ללא ציפוי (או ציפוי non stick אחר) או מ-carbon steel, קרמי וכו'.

ו...לא מצאתי בשום מקום בארץ שמוכרים תבניות כאלו - הכל אלומיניום (לדברי המוכרים). יש את הדגמים המובילים של Kaiser, Passtie (תוצרת הולנד) ועוד כמה אבל גם הם לדברי המוכרים מאלומיניום.

האם מישהו יכול להמליץ על תבנית שהוא משתמש ומאיפה רכש אותה?


2. כשהלחם מוכן ואני מוציא אותו מהתנור, תמיד אני חייב להשלים עוד מספר דקות אפיה ללא התבנית כדי שדפנות ותחתית הלחם יהיו "קשים" ולא רכים. אם הלחם נשאר בתבנית הוא צובר אדים ומתרכך מאוד. האם יש פתרון אחר? סוג תבנית אחרת? גם לאחר צינון הלחם על רשת הדפנות עדיין מתרככות ולא נשארות "קריספיות" וקשיחות לעומת רגע היציאה מהתנור.

תודה רבה!!
eldadv
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ד', 03 דצמבר, 6:09 am

Re: תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 03 דצמבר, 11:25 pm

לגבי הטפלון אני יכול להבין (חשש מהתפוררות הציפוי), אבל מה הבעיה באלומיניום?

לגבי השפעת האפייה בתבנית - אדי המים לא יכולים לצאת מהכיכר ומשפיעים על קרום הלחם, במקומות שבהם הוא בא במגע עם התבנית. אני סבפק אם שינוי סוג המתכת ישפיע על התופעה.

אפייה בתנית חרס (לא מזוגגת) לא גורמת לתופעת לוואי זו. יש גם תבניות מברזל יצוק, אך לא התנסיתי בהן.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הודעהעל ידי mymaor89 ב ב', 15 דצמבר, 5:58 pm

קראתי שד"ר אחת כתבה להימנע משימוש בסירים ותבניות אלומניום משום שהוכח שיש קשר בין רמות גבוהות של אלומניום במוח למחלת האלצהיימר לא אליכם.
ושאם עושים שימוש בתבנית אלומניום להשתדל שתהיה חציצה בינה לבין המזון כדוגמת נייר אפייה שגם במוצר הזה יש סוגים בריאים יותר לשימוש.
לגבי פריכות הקשה של הלחם, אני חושב שזה תלוי בטמפרטורה שאתה אופה, תנסה לאפות בחום גבוהה יותר, ואולי זה גם קשור לכמות הנוזלים בבצק.
אני מעדיף שהלחם יהיה רך גם מבחוץ כדי שהילדים שלי יאכלו את כולו.
.אתה משתמש באבן שמוט?
למישהו יש נסיון עם תבנית מנירוסטה? ועם תבנית עם מכסה כמו שמשתמשים כשמכינים בקאסטן?
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm

Re: תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הודעהעל ידי oreng ב ש', 24 ינואר, 1:07 am

יש יצרן בבתים בשם יעיש , מייצר יופי של תבניות לכל הצרכים במטבח , ללחם יש לו תבנית מברזל מצופה מעיין סיליקון.חפש בגוגל פרטים.
אורן
oreng
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: ג', 09 יוני, 11:01 am

Re: תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הודעהעל ידי odedg ב א', 25 ינואר, 8:23 am

גם אני שוחר בריאות אך אני אופה לפעמים בתבנית עם מכסה מאלומיניום עבה עם ציפוי אנודייז נון-סטיק.

אני מתחיל את האפיה בטמפרטורה של 220 מעלות למספר דקות, מוריד לכ- 190 למספר דקות נוספות ואז ל- 180 לכחצי שעה. הכל תלוי, כמובן, בגודל הלחם. זה יוצא קריספי ואפילו קצת קשה. אפשר לשחק עם זה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הודעהעל ידי mymaor89 ב ו', 05 יוני, 3:04 pm

קניתי לאחרונה תבניות של food apeal שמשווקות ע"י דודו אוטומגזין ובחנויות אפייה.
25 ס"מ עולות 45 שקלים.
ההרכב שלהן הוא ברזל יצוק שנחשב בטוח לשימוש ומצופות במספר שכבות.
גם יפות וגם אופות!
להתרחק מהזבל שמוכרים בחנויות כמו "הסטוק", "מקס סטוק"," ביג דיל" וכד' הציפוי שלהם מתפרק לתוך הלחם ותוך כמה אפיות לא נשאר ציפוי.
פעם אחת הלחם שלי נהיה כסוף מהציפוי.
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm

Re: תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הודעהעל ידי odedg ב ו', 05 יוני, 3:31 pm

תתחדש!

רק הקפד לשמן אותן קלות בין האפיות כדי למנוע חלודה.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: תבנית מומלצת לאפייה לחם + שאלה לגבי סיום האפיה

הודעהעל ידי mymaor89 ב ב', 08 יוני, 11:08 pm

תודה.
התבניות מצופות היטב כך שאין חשש לחלודה.
מה שכן הציפויים עדינים לכן אסור לחלץ את הכיכר באמצעות כלי מתכת אלא פלסטיק בלבד.
וצריך לשמן היטב לפני הכנסת הכיכר.
אני שוקל לנסות לקמח את התבנית במקום לשמן או לשמן וגם לקמח כי בהתפחה ארוכה השמן נספג בבצק ובהעדר השימון הבצק נדבק לתבנית.
מה דעתכם?
עד עכשיו ניסיתי לשמן בשמן קוקוס או בשמן זית או שניהם.
בד"כ אם אני לא מצליח לחלץ את הכיכר זה משום שהוא לא אפוי מספיק אבל לפעמים למרות שהכיכר נאפה אני לא מצליח לחלץ מהסיבה הנ"ל.
mymaor89
אופה מתחיל
 
הודעות: 20
הצטרף: א', 28 ספטמבר, 3:59 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד