עמוד 1 מתוך 1

רענון שאור - שאלה מהאתר

הודעהפורסם: ב', 03 נובמבר, 8:21 am
על ידי שלומי
הגולשת נהרה שואלת:

הכנתי מחמצת שאור לפי המתכון וגם אפיתי חלות נורא טעימות והיו ממש ביקורות טובות. 3 שאלות יש לי:
1. מדוע במתכונים של לחם שאור לא מוסיפים ביצה ושמן כמו בלחם משמרים רגילים? אני רוצה שהלחם יצא קצת יותר קליל ואוורירי, האם זה משפיע?
2. הכנתי את המחמצת שאור לפי הכמויות שכתבת, וביום שישי הפרשתי כוס וחצי מהשאור לאפיית הלחם והוספתי למחמצת כוס קמח ו3\4 כוס מים לפי היחסים שכתבת. השאלה היא איך אני יודעת כמה להוסיף? מה היחס בין ההוצאה להכנסה?
3. קראתי באתר אחר שבארבע שבועות הראשונים צריך לרענן את המחמצת פעם ביומיים שלושה. זה נכון?


1. אין מניעה להכין לחמי שאור עם ביצה/שמן וכיוב'.

2. עקרונית, מוסיפים לשאור את הכמות שהוצאה ממנו.

3. לא בהכרח. רענון תכוף אמור לסייע לחיזוק השאור, אבל גם רענון עם בשבוע יניב שאור פעיל וטוב.

Re: רענון שאור - שאלה מהאתר

הודעהפורסם: א', 23 נובמבר, 11:32 am
על ידי ארי
שלומי, מה נותן בעצם שמן זית או שומן אחר ללחם?

Re: רענון שאור - שאלה מהאתר

הודעהפורסם: א', 23 נובמבר, 5:51 pm
על ידי שלומי
ארי כתב:שלומי, מה נותן בעצם שמן זית או שומן אחר ללחם?


כל שומן (שמן, חמאה, חלב, ביצה...) מרכך את הלחם.

Re: רענון שאור - שאלה מהאתר

הודעהפורסם: ב', 24 נובמבר, 6:26 pm
על ידי ארי
תודה