משחקי מים

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

משחקי מים

הודעהעל ידי ירושלמי ב א', 23 מרץ, 7:29 pm

מצאתי את האתר, וכמובן סרטוני הוידאו, של Richard Bertinet
הוא ממליץ על בצק לחם רטוב יחסית (730 ג' מים ל-1000 ג' קמח, כפית שמרים, 2 כפיות מלח) - בדומה לפוקצה ללא לישה ולחם יזדי.
שיטת הלישה, בגדול, היא קיפול, כאשר הוא מזהיר מראש לא להיבהל מהדביקות, שאכן נעלמת תוך כדי עבודה.
אפיתי 1:1 לפי המתכון - יצא מעולה
הערב אפיתי מקמח מלא (80%) בטחינה יבשה, העלתי את כמות המים ל-875 ג' והתוצאה משביעת רצון.

אשמח לשמוע מנסיונם של אחרים לגבי בצקים עם כמויות מים גדולות אף יותר
בעיקר יתרונות וחסרונות
ירושלמי
אופה מומחה
 
הודעות: 116
הצטרף: א', 02 פברואר, 5:15 pm

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד