הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי צפניה דוד ב ו', 06 דצמבר, 1:52 pm

שלום לכולם
מישהו יכול לתת עצה האם להוציא את האויר לאחר התפחה ראשונה יש ספרים שאומרים כן וחלק לא מה דעתכם
צפניה דוד
אופה
 
הודעות: 54
הצטרף: א', 10 נובמבר, 12:17 pm

Re: הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 07 דצמבר, 11:25 am

תלוי בתוצאה שאתה רוצה לקבל. אם אתה מעוניין בחורים אחידים וקטנים - תוציא את האוויר. חורים גדולים ותר ואחידים פחות - אל תוציא.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 918
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי צפניה דוד ב ש', 07 דצמבר, 8:43 pm

תודה שלומי אבל שמתי לב כאשר אני מוציא את האויר התפיחה השנייה יותר טובה מה דעתך
צפניה דוד
אופה
 
הודעות: 54
הצטרף: א', 10 נובמבר, 12:17 pm

Re: הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 07 דצמבר, 8:52 pm

צפניה דוד כתב:תודה שלומי אבל שמתי לב כאשר אני מוציא את האויר התפיחה השנייה יותר טובה מה דעתך

מה זה "יותר טובה"? הבצק גדל יותר? זה הגיוני, מאחר והשמרים "מנפחים" מחדש את הבצק, אחרי שהוצאת את כל הגזים מתוכו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 918
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי צפניה דוד ב א', 08 דצמבר, 10:07 am

היי שלומי

כן הבצק תופח יותר לדעתי אולי אני טועה ובאפייה חבל על הזמן הלחם עולה ואין נפילה של הלחם לאחר מכן

שאלה נוספת
אני אופה רק עם מחמצת מה לדעתך היחס בין המחמצת לקמח במתכונים ללא מחמצת

תודה
צפניה דוד
אופה
 
הודעות: 54
הצטרף: א', 10 נובמבר, 12:17 pm

Re: הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי שלומי ב א', 08 דצמבר, 7:15 pm

צפניה דוד כתב:אני אופה רק עם מחמצת מה לדעתך היחס בין המחמצת לקמח במתכונים ללא מחמצת
תודה

קשה לתת כלל אחיד. אני משתמש ב-200 גרם שאור על כל כמות שבין 600 ל-800 גרם קמח, כלומר שווה ערך לכפית שמרים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 918
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי או'דונל ב ג', 10 דצמבר, 9:44 pm

ובסך הכל צריך להגיד ש"הנזק" לא יכול להיות גדול, לכל היותר אם תשתמש בכמות שאור שונה ממה שהציע שלמי יקח לבצק זמן רב יותר לתפוח, זה הכל.
או'דונל
אופה מומחה
 
הודעות: 107
הצטרף: ד', 11 ספטמבר, 10:11 pm

Re: הוצאת אויר מהבצק לאחר תפיחה ראשונה

הודעהעל ידי ארי ב א', 09 מרץ, 5:19 pm

לפעמים עצם ההתעסקות והכדרור והחלוקה מוציאים מספיק אויר ולא צריך 'לחבוט' בבצק
ארי
אומן אפייה
 
הודעות: 216
הצטרף: ב', 08 יולי, 12:24 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד