תפיחת הלחם עם הכנסה לתנור החם

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

תפיחת הלחם עם הכנסה לתנור החם

הודעהעל ידי פנינה זיו ב ש', 22 ספטמבר, 8:44 am

שלום רב
אני מצטרפת חדשה לפורום אשמח לקבל תשובה
אני מתקשה להבין מדוע הלחמים שאני אופה באופן קבוע לא תופחים בתנור לאחר שעברו את כול תהליכי ההכנה. לישה, התפחה ראשונה, עיצוב הכיכרות, התפחה שניה, חריצת הלחם והכנסה לתנור החם עם קערית מים ליצירת אדים.
הלחם בגודלו נשאר כמעט כמו שהכנסתי אותו
טעמו מצויין, אך עדין אני מצפה לתפיחה נוספת בתנור כמו עוגות שמרים ועוד מטעמים
פנינה זיו
פנינה זיו
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ב', 17 ספטמבר, 8:13 am

Re: תפיחת הלחם עם הכנסה לתנור החם

הודעהעל ידי שלומי ב א', 23 ספטמבר, 8:42 am

בהנחה שאת מתכוונת ללחמים מקמח לבן(או בעיקר מקמח לבן),הבעיה היא כנראה תפיחת יתר לפני ההכנסה לתנור. האם כשאת חורצת את הכיכר את מבחינה ב"נפילה" משמעותית של הבצק?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד