אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הודעהעל ידי אגורה ואפרסק ב ג', 20 ספטמבר, 4:49 pm

דבר ראשון זר מחמאות על האתר הנפלא - התמכרתי אליו במהירות..
היום כבר לא התאפקתי ורכשתי אבן שמוט, אבל על אף שקראתי בפורום פה ובעוד מקומות, בכל זאת נשארו לי כמה שאלות:
- האם ניתן להניח את האבן על תבנית, ולא על רשת? (קשה לוותר על הרשת, למשל לצינון הלחם בתום האפיה)
- האם האבן יכולה להיות בתנור באורח קבע, לכל מאפה שהוא שבתנור? (תבשיל קדרה, עוגה בחושה,כל דבר)
- האם ניתן להניח את האבן על קרקעית התנור ישירות? (כאשר התנור בשימוש רגיל ולא נאפה עליה לחם/פיצה) [איפשהו מישהו ייעץ לעשות כך]
- קראתי כאן בפורום שיש לנקות האבן בספוג רך עם מים בלבד, אך בהוראות המצורפות לאבן שקניתי כתוב לנקות עפ סקוטש ברייט וסבון, היש סיבה לצדד במחמירים?

תודה רבה! (ושנה טובה :-))
אגורה ואפרסק
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 19 ספטמבר, 6:16 am

Re: אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 20 ספטמבר, 8:31 pm

תודה תודה :)
- האם ניתן להניח את האבן על תבנית, ולא על רשת? (קשה לוותר על הרשת, למשל לצינון הלחם בתום האפיה)

אם התבנית מספיק גדולה, אני לא רואה סיבה למה לא.

- האם האבן יכולה להיות בתנור באורח קבע, לכל מאפה שהוא שבתנור? (תבשיל קדרה, עוגה בחושה,כל דבר)

עקרונית כן, אבל אני לא בטוח שהיא תתאים לכל תבשיל. לצערי אין לי ניסיון רב בבישול בתנור...

- האם ניתן להניח את האבן על קרקעית התנור ישירות? (כאשר התנור בשימוש רגיל ולא נאפה עליה לחם/פיצה) [איפשהו מישהו ייעץ לעשות כך]

לא שמעתי על העצה הזו... נשמע שווה ניסיון.

- קראתי כאן בפורום שיש לנקות האבן בספוג רך עם מים בלבד, אך בהוראות המצורפות לאבן שקניתי כתוב לנקות עפ סקוטש ברייט וסבון, היש סיבה לצדד במחמירים?

האמת היא ששימוש בנייר אפיה ע"ג האבן חוסך את הצורך בניקוי כלשהו. לגבי הסבון - אני חושב שהסיבה היא שהוא עלול "להילכד" באבן ולהשתחרר בשעת האפייה.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הודעהעל ידי אגורה ואפרסק ב ג', 20 ספטמבר, 8:53 pm

תודה! היה ולמישהו יש מענה לשאלות שנותרו פתוחות - אשמח לשמוע עוד..
האבן כרגע בטבילת האש שלה :-)
אגורה ואפרסק
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 19 ספטמבר, 6:16 am

Re: אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הודעהעל ידי urison ב ה', 22 ספטמבר, 7:50 am

תשובות מהנסיון שלי,

לגבי הנחת האבן על התבנית - אני משער שהכוונה שהתבנית יושבת על המסילות של התנור - ולכך לכאורה אין בעייה,
אבל רק נקודה למחשבה רכישת רשת פשוטה היא ממש עניין זול (כל רשת מתאימה גם זו של מנגלים פשוטים)

אפשר להשאיר את האבן גם בזמן שימוש אחר בתנור זה לרוב לא מפריע.

הנחת האבן בתחתית התנור מונעת את האפשרות להניח בתחתית התנור תבנית שלתוכה שופכים כוס מים קרים לטובת אדים בתנור בתחילת האפייה.
כמו כן התוצאה של אפיית לחם בתחתית התנור יכולה להיות פחות טובה - דורש בדיקה.

וגם אני ממליץ על שימוש בנייר אפייה כמפריד בין הלחם הנאפה לבין האבן - חוסך את רוב בעיות הנקיון של האבן
urison
אופה מתחיל
 
הודעות: 30
הצטרף: ה', 07 יולי, 10:42 am

Re: אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הודעהעל ידי איתן ב ה', 22 ספטמבר, 7:12 pm

אצלי האבן מונחת דרך קבע בתחתית התנור. הסיבה העקרית לכך היא - עצלנות :)
כל תפקידה של האבן הוא לייצב את הטמפ' ולמנוע נפילות ושינויים של חום התנור. יש תבשילים שזה יכל לעזור להם ויש שלא.
קח בחשבון שעם האבן לוקח לתנור יותר זמן להתחמם וגם השליטה בחום היא יותר קשה.
בהצלחה
איתן
אופה
 
הודעות: 59
הצטרף: ש', 26 דצמבר, 9:06 pm

Re: אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הודעהעל ידי אגורה ואפרסק ב א', 25 ספטמבר, 7:15 pm

תודה רבה!
אגורה ואפרסק
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ב', 19 ספטמבר, 6:16 am

Re: אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הודעהעל ידי ronensha28 ב ג', 25 אוקטובר, 2:34 pm

בהחלט עניתם לי על מרבית השאלות...
דיון פורה בהחלט...




_________________________________________________
"אני אופה משמע אני טבח?"
דירות חדשות
ronensha28
שוליה
 
הודעות: 8
הצטרף: ב', 26 ספטמבר, 9:29 am

Re: אבן שמוט - שאלות שטרם נשאלו

הודעהעל ידי OJNSim ב ב', 30 ינואר, 12:40 pm

הנה עוד כמה שאלות...
אני רואה אבני שמוט בטווחי מחירים של 80 ועד יותר ממאתיים...יכול להיות בהבדלי גדלים לא משמעותיים. לפחות להבניתי
האם יש סיבה אמיתית להבדלים כאלה...האם אפשר לדבר על איכויות שונות של אבני שמוט..חומרים שונים...משהו אחר?

אם הבנתי נכון, רעיון האבן היא שמירת הטמפרטורה בתנור....ואין באמת צורך להניח על האבן ישירות. נכון \ לא נכון?
אני אופה לחמים בתבנית, אם זה משנה...

האם האבן מתחממת לטמפרטורה גבוהה יותר מאשר חום התנור? זה ייתכן בכלל?
OJNSim
אופה מתחיל
 
הודעות: 41
הצטרף: א', 26 אפריל, 11:16 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד