כמות שאור למתכון

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

כמות שאור למתכון

הודעהעל ידי לשם י ב ב', 07 מרץ, 5:45 pm

אם יש מתכון ללחם עם כמויות נתונות של קמח (נאמר 7 כוסות) ושמרים יבשים ואני רוצה להשתמש בשאור, איזו כמות של שאור לשים במקום הקמח והשמרים - נאמר להחליף כוס אחת של קמח בכוס של שאור ולהוריד את כל כמות השמרים? תודה
לשם י
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 07 מרץ, 5:38 pm

Re: כמות שאור למתכון

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 07 מרץ, 9:48 pm

זה תלוי כמובן במתכון הספציפי, אבל מנסיוני 200 גרם שאור (בערך כוס סטנדרטית) יתפיחו היטב בצק המכיל עד 600 גרם קמח נוספים.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: כמות שאור למתכון

הודעהעל ידי לשם י ב ד', 09 מרץ, 9:08 am

תודה, אנסה ואתן משוב איך היה
לשם י
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ב', 07 מרץ, 5:38 pm

Re: כמות שאור למתכון

הודעהעל ידי תמרי ב ב', 31 אוקטובר, 3:05 pm

מצרפת המשך לשאלה - האם 200 גרם במחמצת כפי שנכתב מדובר על מחמצת נוזלית או קשה ? ומה ההבדל ?
תמרי
שוליה
 
הודעות: 3
הצטרף: א', 30 אוקטובר, 5:49 pm

Re: כמות שאור למתכון

הודעהעל ידי odedg ב ה', 03 נובמבר, 8:36 am

תמרי כתב:מצרפת המשך לשאלה - האם 200 גרם במחמצת כפי שנכתב מדובר על מחמצת נוזלית או קשה ? ומה ההבדל ?

ככלל עדיף שמחמצת תהיה בסמיכות של חומוס, כלומר שבנסיון לשפוך אותה היא נוזלת מאד לאט. אינדיקציה נוספת לסמיכות היא שגם לאחר 4 ימים של אי-חידוש אין הצטברות של מים.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 284
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים