התפחה שניה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

התפחה שניה

הודעהעל ידי netama ב א', 12 דצמבר, 12:09 am

היום הכנתי בצק ללחם שאור בווריאציה על אחד המתכונים באתר. אני ירושלמית, ולכן התפחה ראשונה לקחה חמש שעות בערך, שבסופן הייתי צריכה לנסוע למספר שעות- והיות וקריר בבית, וההתפחה הראשונה לא מיצתה את עצמה לחלוטין, החלטתי לקחת את הסיכון שבעיצוב הכיכרות (וחריצתן, אחרת הלחם שלי מתפצלח באפייה) והשארתן על השיש לאפיה לכשאחזור. כמובן שכשחזרתי, סביבות ה-4 שעות לאחר מכן, הכיכרות היו מרוחות ומעוכות בתבנית עקב התפחת יתר. האינסטינקט שלי היה לגלגל את הכיכרות על עצמן וליצור כיכרות מחדש, לחרוץ, להניח על השיש עד שהתנור יתחמם (כ-15 דק) ואפייה. נראה מה יצא...

האם יש דרך להציל כיכרות במצב כזה? עיצוב מחדש והתפחה נוספת? האם הלחם אבוד וחבל על זמן האפייה? מישהו התנסה בזה?

תודה ושבוע טוב,
נטע.
netama
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: ו', 29 אוקטובר, 4:00 pm

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד