בעיית מרקם

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

בעיית מרקם

הודעהעל ידי hopkins ב א', 07 מרץ, 2:24 pm

שלום לכולם
רציתי להתיעץ לגבי בעיית מרקם שחוזרת על עצמה מדי פעם ברמות שונות ובמתכונים שונים. פנים הלחם יוצא פירורי ויבש ואינו ספוגי וגמיש כפי שלחם טוב צריך להיות. לפעמים הלחם אף דומה במרקמו לעוגת שמרים לא טריה. בפעם האחרונה נתקלתי בתופעה במתכון לחם הסולת מהאתר אך גם בלחם שאור ובלחם ללא לישה (פחות נורא). באחד הדיונים הועלתה השערה שלישה קצרה מדי עלולה להיות הגורם לבעיה. יש לציין שאני דואג ללישה ממושכת (10-15 דקות) ולתכולת מים נדיבה בבצק. כמו כן, זמן האפיה גם הוא מוקפד וכנראה אינו הסיבה.
אני משתמש בקמח שטיבל 2/ 3/ ובקמח מלא ובשמרים טריים של שמרית, ללא תוספות מיוחדות.
האם מישהו נתקל בבעיה? פתרונות?
תודה מראש
hopkins
אופה מתחיל
 
הודעות: 19
הצטרף: ג', 02 פברואר, 10:14 pm

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים