לחם לבן צרפתי - בעייה

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

לחם לבן צרפתי - בעייה

הודעהעל ידי avi_40 ב ו', 15 ינואר, 7:40 pm

שלום,

לאחר הצלחות רבות עם לחם הזיתים ניסיתי את הלחם הצרפתי. עם כמויות לפי המתכון לבצק לא התקבלה עיסת בצק אלא בלילה נוזלית. התחלתי להוסיף קמח עד לקבלת בצק דביק כדרישת המתכון. בסופו של דבר הבצק אמנם תפח אך התקבל דביק מדי ולא ניתן היה להשתמש בו.
שאלתי היא האם יש טעות בכמות הקמח של הבצק?

בברכה, אבי
avi_40
אופה מתחיל
 
הודעות: 13
הצטרף: ו', 15 ינואר, 7:31 pm

Re: לחם לבן צרפתי - בעייה

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 16 ינואר, 1:39 pm

אבי, על פניו נדמה לי שאתה צודק ושנפלה טעות המתכון - כרגע היחס בין מים לקמח הוא 100% וזה בהחלט לא סביר.
תיקנתי את המתכון - נסה לנשתמש ב-400 גרם קמח וב-200 מ"ל מים בבצק עצמו.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: לחם לבן צרפתי - בעייה

הודעהעל ידי avi_40 ב ש', 16 ינואר, 9:14 pm

אני מודה לך על התגובה המהירה. בהחלט אנסה. תודה
avi_40
אופה מתחיל
 
הודעות: 13
הצטרף: ו', 15 ינואר, 7:31 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד