הבצק לא תפח מספיק

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הבצק לא תפח מספיק

הודעהעל ידי יכ16 ב ב', 04 ינואר, 6:56 pm

ניסיתי להכין לחם על פי מתכון של 5 כוסות קמח, כוס ורבע מים, כוס שאור, מלח.
הפעם ניסיתי כפי שייעצו לי כאן, ללא בצק מקדים, אלא הכנת בצק, ואז התפחה ואחכ עיצוב כיכר.
אני בשלב ההתפחה רהאשונה - עברו 3 שעות, הבצק ממש לא הכפיל את נפחו, שמתי אותו דווקא במקום מוגן וחמים עם כיסוי לח וניילון.
יש בועות מעליו אבל הוא לא גבוה.
מה אני עושה???
האם יש תקנה לבצק כזה?
האם עליי לזרוק ופשוט לנסות לחם חדש?
ואם לא לזרוק - מה ניתן לעשות מבצק שלא תפח?

תודה
יכ16
אופה מתחיל
 
הודעות: 23
הצטרף: ג', 15 דצמבר, 4:18 pm

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד