שאור כתחליף לשמרים תעשייתים - איך?

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שאור כתחליף לשמרים תעשייתים - איך?

הודעהעל ידי Pilpel ב ג', 24 יוני, 11:48 am

שלום, הכנתי שאור לפי ההנחיות פה באתר ואכן יצא שאור משובח (אנ חושבת...) עכשיו אני מעונינת במידע - מה עושים עם השאור? אמנם ש מתכון ללחם שאור, אבל האם אפשר להרחיב את האפשרויות ע"י החלפת השמרים התעשייתים במתכוני לחם "רגילים" - בשאור? אם כן - מה הנוסחה? איזה כמות שאור שוות ערך לאיזה כמות שמרים? והאם צריך גם לשנות במתכון את כמויות הקמח והמים? תודה!!
Pilpel
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 19 יוני, 9:26 am

Re: שאור כתחליף לשמרים תעשייתים - איך?

הודעהעל ידי שלומי ב ו', 27 יוני, 12:20 pm

שאלה טובה...

ראשית - ברובם המכריע של המתכונים (שבאתר ובכלל) אין שום בעיה להמיר שמרים תעשיתיים בשאור.
לגבי אופן ההמרה, מאחר ואין דין שאור אחד כדין אחר (מבחינת גיל, סמיכות, טעם וכו') תצטרכי לנסות. כלל אצבע שאני משתמש בו הוא (לשאור דליל) סוס שאור (כוס של 200 מ"ל) על כל ארבע כוסות קמח.

שימי לב לכך שתצטרכי להתאים (כלומר, להפחית) את כמות הנוזלים במתכון, מאחר והשאור עצמו מכיל מים. כדאי להשתמש בחצי כוס פחות מהכמות הרשומה במתכון, ולהוסיף (בשלב ערבוב המרכיבים לעיסה) לפי הצורך.

ודבר אחרון: יתרונם הגדול של שמרים תעשיתיים הוא במהירות פעולתם. אם את ממירה אותם בשאור, אל תשכחי לתת לבצק זמן נוסף לתפוח. אני ממליץ לשפוט את התפיחה בעין בלבד, ולא להתחייב למשך זמן מסויים מראש -או להתפיח תפיחה ראשונה במקרר (בקערה מכוסה בניילון) למשך לילה.

אשמח לשמוע על התוצאות...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 913
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור כתחליף לשמרים תעשייתים - איך?

הודעהעל ידי Pilpel ב ד', 02 יולי, 9:01 am

תודה על העיצה. באמת כך עשיתי. השתמשתי בכוס שאור (שהוא מאד סמיך) יחד עם 4 כוסות קמח (2 כוסות קמח לבן, 1 כוס קמח מלא ו 1 כוס קמח שיפון) ו 1 כוס מים. הוספתי גם כפית מלח ו 2 כפות קימל. התפחתי אכן זמן כפול (למעלה משעתיים כל התפחה) - ויצא יופי של לחם! כרגע אני אוכלת פרוסה עם חמאה ונהנית מכל ביס... יש טעם של חמיצות עדינה, טקסטורה טובה של לחם כפרי, קראסט טוב - יופי! שוב תודה על הטיפ!
Pilpel
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ה', 19 יוני, 9:26 am

Re: שאור כתחליף לשמרים תעשייתים - איך?

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 16 יולי, 8:51 am

נו, אז אולי תעלי את המתכון בצורה מסודרת (+תמונה)? ;)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 913
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד