עדכון וקושיות

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

עדכון וקושיות

הודעהעל ידי גלי ב ד', 26 מרץ, 9:15 am

הי שלומי!

קודם כל עדכון- השאור התפתח יפה, וכבר אפיתי ממנו לחם. יצא נ-פ-ל-א... תענוג!

ברשותך, עוד מבול שאלות (אני מקווה שזה המלקוש... ;) ):
-אני אופה כ-2 ככרות בשבוע, כלומר משתמשת בכ-4 כוסות שאור. כמה קמח ומים עלי להוסיף ברגע שהוצאתי שאור?

-האם יש כמות שממנה השאור לא "יתאושש"? (אולי כדאי לפצל את הכמות ולהאכיל אותו מעט בכל שלשה ימים?)

-האם כשאני מאכילה את השאור עלי להשאיר אותו קצת בחוץ?

-האם לקערת המים בתנור יש מטרה אחרת מלבד יצירת קרום קשה?


תודה רבה רבה!
גלי
שכמיית הנקה מבית הורות בקלות

http://www.metaplim.co.il/horut_bekalut
גלי
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ה', 13 מרץ, 5:24 pm

Re: עדכון וקושיות

הודעהעל ידי שלומי ב ד', 26 מרץ, 8:38 pm

תרגישי חופשי לשאול - בדיוק בשביל זה האתר קם :)

התשובה לשאלתך בקשר לכמות השאור היא בכמות שממנה את מוציאה - כלומר, מהי המסה ההתחלתית. בד"כ, אני לא מוציא יותר מ-50% מהשאור בפעם אחת, ומחזיר אותו בזמן ההאכלה למסה המקורית (כלומר, אני מחזיר את הכמות שהוצאתי, ביחס של 3/4 כוס מים לכל כוס קמח).

מנסיוני, שאור מתאושש יפה גם כשנותרת ממנו כמות קטנה מאוד, אבל כדאי לבצע את ההאכלה בשלבים, כשבכל שלב מכפילים את כמות העיסה. תני לשאור יום-יומיים בין ההאכלות, והוא אמור לשוב לאיתנו.

לגבי השארה בחוץ: אני בד"כ משאיר את השאור בחוץ עד שאני רואה בועות על פניו ויודע שהשמרים מכייפים. יש הגורסים שלא צריך לעשות זאת וכדאי להחזיר מיד למקרר. האמת? לא נראה לי שזה משנה במיוחד.

מטרת הלחות בחלל התנור היא:
1) הורדת טמפרטורת הבצק העת האפייה והארכת זמן פעילות השמרים בתנור. הדבר מאפשר תפיחה טובה יותר של הבצק בזמן האפייה.
2) לתרום לתהליך הקרמליזציה של הסוכרים בבצק, הגורמים להופעת קרום שחום ונוקשה (כן כן - הקרום של הלחם הוא חום בגלל שהוא מכיל סוכרים שרופים!).

מקווה שעזרתי... נשמח לראות תמונות של היצירות!
אגב, לפי איזה מתכון אפית את הלחם?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: עדכון וקושיות

הודעהעל ידי גלי ב ד', 26 מרץ, 8:53 pm

הי שלומי, תודה רבה על התשובה המפורטת. ממש שאור בהתכתבות...

אני אופה לפי מתכון מהספר של לחם ארז (עם קצת שינויים לפי הנסיון של אמא שלי):
400 גר' שאור
500 גר' קמח (מלא ולבן. בערך 2/3 מלא ו1/3 לבן)
עד 300 מ"ל מיים
חצי כפית שמרים יבשים
כף שטוחה מלח

אני מוסיפה בכל פעם משהו אחר- זיתים, גרעיני חמניה, גרעיני דלעת, עלי זעתר, פשתן, קצח, קימל, בצל מטוגן...

עד עכשיו גידלתי שאור ממעט שמרים תעשייתיים, לפי המתכון של ארז, ולא ניסיתי לשמור במקרר, אלא השתמשתי בכל השאור.
שכמיית הנקה מבית הורות בקלות

http://www.metaplim.co.il/horut_bekalut
גלי
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ה', 13 מרץ, 5:24 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים