שאור ממי צימוקים

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שאור ממי צימוקים

הודעהעל ידי גלי ב ג', 18 מרץ, 6:34 am

הי שלומי,
עוד שאלות, מקווה שתעמוד בפרץ...
אני רוצה לגדל שאור מהמתכון שבאתר (עד עכשיו הכנתי מהמתכון של לחם ארז, לפיו מוסיפים מעט שמרים תעשייתיים):

-האם הטיפוח והאיחסון יכול להתבצע בכלי פלסטיק?

-ביום הרביעי יש לזרוק חצי כמות. חבל לי לזרוק... האם אוכל לוותר על כך ופשוט להוסיף כמות כפולה של קמח ומיים, ומשם להמשיך עם כמות כפולה?

-כאשר שומרים שאור לאורך זמן במקרר, כתוב כי במידה ולא אופים כל שבוע, מוציאים כוס ומוסיפים מים וקמח. האם זה נכון לגבי כל כמות של שאור? האם ניתן לא להוציא, ולהוסיף יותר? ואם אני אופה כל שבוע, האם להוסיף קמח ומים בכמות יחסית לזו שהוצאתי?

תודה רבה!
גלי
שכמיית הנקה מבית הורות בקלות

http://www.metaplim.co.il/horut_bekalut
גלי
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ה', 13 מרץ, 5:24 pm

Re: שאור ממי צימוקים

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 18 מרץ, 9:18 am

1. ניתן בהחלט להשתמש בכלי פלסטיק - אני, לפחות, לא נתקלתי בכל בעיה.

2. נראה לי שאת בהחלט יכולה להכפיל את הכמות, אבל יש אפשרות טובה עוד יותר: חלקי את השאור לשתיים, המשיכי עם חצי אחד כמתוכנן ואת החצי השני "האכילי" משלב זה ואילך בקמח מלא. כך יהיו לך שני שאורים, המתאימים לסוגי לחמים שונים.

3. כשאני משתמש בשאור, אני בד"כ מוסיף קמח ומים לפי הכמות שהוצאתי: אם השתמשתי בכוס שאור, אני מוסיף כוס קמח ו-3/4 כוס מים. ניתן להוסיף יותר או פחות, אבל חשוב לזכור את ההשפעות האפשריות: פחות מדי קמח ומים (או בכלל לא) - השאור עלול להחמיץ; יותר מדי קמח ומים והשאור יהפוך ללא פעיל, וייקח לו פרק זמן ארוך יותר "להתאושש" (כלומר, לשמרים להתרבות בעיסה החדשה).

אני אשמח לשמוע איך ה"פרויקט" מתקדם :)
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שאור ממי צימוקים

הודעהעל ידי גלי ב ג', 18 מרץ, 1:55 pm

תודה על התשובה המפורטת!..

מבטיחה לדווח:-)
שכמיית הנקה מבית הורות בקלות

http://www.metaplim.co.il/horut_bekalut
גלי
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ה', 13 מרץ, 5:24 pm


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד