הבצק בלחם ללא לישה דביק מדי...

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

הבצק בלחם ללא לישה דביק מדי...

הודעהעל ידי שלומי ב א', 25 אוקטובר, 10:40 pm

(הועבר האחת ההערות)
הכנתי את הלחם (כרגע בתפיחה שניה), כשהוצאתי אחרי תפיחה ראשונה הוא היה כ"כ דביק שבשום אופן אי אפשר היה לעבוד איתו ולקפלו... הוא פשוט נדבק למשטח ולא משנה כמה קימחתי. מה ניתן לעשות עם זה?
-אפרת

הבצק בהחלט אמור להיות דביק מאוד. מה שאני עושה זה לקמח היטב את הידיים, "לקפל" את הבצק (עד כמה שאפשר - לא מדובר ממש במתיחה של בצק גמיש) ולזרוק אותו מהר ככל האפשר לכלי האפייה הרותח.
אפשר גם להניח את הבצק על מרדה (חתיכת קרטון או פלסטיק קשיח ישמשו מצוין בתפקיד זה) שקומח בנדיבות מוגזמת, או ששומן היטב, ולשפוך אותו ישירות מהמרדה לכלי האפייה.
אל תדאגי לצורה של הבצק בכלי...
בהצלחה!
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד