שמרים???

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

שמרים???

הודעהעל ידי eldad ב ג', 26 פברואר, 9:10 am

באיזה שמרים צריך להשתמש? כתוב "שמרים יבשים" - האם הכוונה לשמרית?
eldad
שוליה
 
הודעות: 2
הצטרף: ג', 26 פברואר, 9:08 am

Re: שמרים???

הודעהעל ידי שלומי ב ה', 28 פברואר, 9:40 am

במתכונים שבאתר אני משתמש במה שמכונה "שמרים יבשים אינסטנט" (instant dry yeast). שמרים אלה נמכרים בחבילות של קילו וניתן למצאם בכל סופרמרקט. השמרים נראים כמו גרגרים אפורים קטנים.
היתרון של שמרים אלה ע"פ שמרים טריים (שנמכרים בקוביות קטנות של 50 גרם) הוא אורך חייהם. בעוד ששמרים טריים יישמרו למשך שבועיים לכל היותר(ובד"כ פחות) הרי ששמרים יבשים יכולים להשמר במקרר למשך תקופה ארוכה מאוד, כשהם שמורים בכלי אטום.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: שמרים???

הודעהעל ידי אסנת ב ש', 24 מאי, 9:26 am

שלומי היקר,
יש לי במקרר כבר שמרים טריים, והייתי רוצה להשתמש בהם לפני שיאבדו את תוקפם. האם הכמויות זהות לכמויות של שמרים יבשים שמצוינות במתכונים?
אסנת
אסנת
שוליה
 
הודעות: 1
הצטרף: ש', 24 מאי, 9:22 am

Re: שמרים???

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 24 מאי, 4:41 pm

כפית שמרים יבשים אינסטנט (כמו אלה שאני משתמש בהם) היא שוות ערך לכ-8 גרם שמרים טריים. קוביית שמרים טריים (בד"כ) המכילה 50 גרם.
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 895
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים