אפיית לחם בתבנית

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

אפיית לחם בתבנית

הודעהעל ידי עדיל ב א', 03 יוני, 12:03 pm

שלום,

אני חדשה לגמרי בעולם אפיית הלחם וטרם מצאתי תשובה לשאלה - כאשר אני אופה לחם בתבנית (נגיד אם השתמשתי בקמח כוסמין מלא, אחרי שלמדתי על בשרי שהוא תופח שטוח בגלל מיעוט גלוטן :-), איך אני יודעת שהלחם מוכן? הרי צריך לנקוש על התחתית כדי לבדוק.

האם אני מוציאה את הלחם מהתבנית באיזשהו שלב במהלך האפייה?

תודה רבה לעונים ותודה על הפורום והאתר המקסימים!
עדי
עדיל
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: א', 03 יוני, 11:20 am

Re: אפיית לחם בתבנית

הודעהעל ידי שלומי ב ג', 05 יוני, 2:13 pm

תודה רבה לעונים ותודה על הפורום והאתר המקסימים!

בשמחה :)

לאחר כ-35 דקות בתנור, הלחם אמור כבר להיות מוצק. תוציאי אותו (בעדינות!!!) מהתבנית ותבדקי. אם יש צורך באפיה נוספת, ניתן לבצע אותה ללא התבנית (זה גם יקשיח מעט את הקרום הצדדים ובתחתית).
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: אפיית לחם בתבנית

הודעהעל ידי עדיל ב ג', 05 יוני, 3:08 pm

תודה!
עדיל
שוליה
 
הודעות: 6
הצטרף: א', 03 יוני, 11:20 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים