תפיחת בצק עם שאור

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

תפיחת בצק עם שאור

הודעהעל ידי אהובה ב ד', 23 מאי, 6:48 pm

התחלתי לאפות עם שאור והשאור מצוין. אבל התפיחת הבצק לא אחיד ומקבל סדקים.
ברצוני לדעת ללוש אותו וכיצד להתפיח על מנת שהבצק יצא רך ואחיד ולא סדוק . גם אני מתפיחה את הבצק במקרר
האם עלי להתפיח שוב לפני האפיה תודה.
אהובה
שוליה
 
הודעות: 9
הצטרף: ד', 11 אפריל, 1:39 pm

Re: תפיחת בצק עם שאור

הודעהעל ידי odedg ב ה', 31 מאי, 6:23 am

לישה נכונה לא ניתן ללמוד מעל דפי פורום. פני למקצוען בנושא שידגים לך ואז החלי לתרגל והניסיון יעשה את שלו.
odedg
אומן אפייה
 
הודעות: 330
הצטרף: ג', 14 אוקטובר, 12:21 pm

Re: תפיחת בצק עם שאור

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 02 יוני, 12:02 pm

הסדקים הם תוצאה של התייבשות פני הבצק בזמן התפיחה, ואין להם קשר ללישה.
מניסיוני, אם מתפיחים מספיק, אין דסר כזה לישה "לא נכונה"...
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 920
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים