עמוד 1 מתוך 1

אפיה ללא מלח

הודעהפורסם: ג', 27 פברואר, 3:28 pm
על ידי yossima
שלום לכולם ,

הכנתי לחם מחמצת ללא מלח .
השאלות שלי הן

1 - למה חשוב להוסיף מלח ? האם פרט לטעם יש לו חשיבות נוספת
2 - האם אפיה ללא מלח תגרום לבצק לתפוח יותר מהר , כי זה מה שקרה אצלי
הבצק תפח מהר מאוד ולא שמתי לב וכמובן גם האפיה לא היתה כל כך מוצלחת
3 - האם אפשר לאפות ללא מלח ועדיין יצא לחם מוצלח ?

תודה על התשובות

Re: אפיה ללא מלח

הודעהפורסם: ג', 27 פברואר, 8:56 pm
על ידי noambogner
המלח מעכב את פעילות השמרים.
בזמן תפיחת השמרים מתרחשים תהליכים נוספים כמו התפתחות נוספת של הגלוטן ופירוק עמילן לסוכר.
ניתן לאפות ללא מלח ע"י הפחתת כמות השמרים אבל עם מלח זה תמיד יותר טעים..

Re: אפיה ללא מלח

הודעהפורסם: ד', 28 פברואר, 8:49 am
על ידי odedg
מלח מחזק טעמים לכן בנוכחות מלח כל טעם מורגש יותר, מקבל יותר עומק.
נכון, כמו שנועם כתב, שמלח מעכב את פעולת השמרים, אך אם מוסיפים את המלח לקראת סוף תהליך הלישה ההשפעה היא מינורית כי השמרים כבר פעילים. אפשר לאפות גם ללא מלח כלל אם יש סיבה לכך או שאפשר להקטין כמות.