למה דרושה התפחה כפולה באפיית לחם

הבצק לא תופח? במתכון יש יותר מים? גילית שיטה מצוינת ללישה? כאן המקום לשאול שאלות ולשתף את שאר החברים בניסיונכם.

למה דרושה התפחה כפולה באפיית לחם

הודעהעל ידי avimes ב ש', 17 פברואר, 10:04 am

אני מעוניין בלחם אוורירי מקמחים שיפון וכוסמין מלא

ההתפחה הראשונה היא מהירה יחסית ואז אנחנו לשים את הבצק מחדש וההתפחה השניה איטית יותר ולנפח קטן יותר

בעצם למה לאפות את הלחם אחרי ההתפחה הראשונה?
avimes
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ו', 19 ינואר, 12:57 pm

Re: למה דרושה התפחה כפולה באפיית לחם

הודעהעל ידי שלומי ב ש', 17 פברואר, 3:14 pm

מה שאתה מתאר עשוי להצביע על תופעה של "תפיחת יתר". בכמה שמרים אתה משתמש, וכמה זמן התפיחה הראשונה?
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am

Re: למה דרושה התפחה כפולה באפיית לחם

הודעהעל ידי avimes ב א', 18 פברואר, 10:04 pm

אני לא משתמש בשמרים אלא במחמצת שיאור משני סוגים
השאלה היא למה לא לאפות על ההתפחה הראשונה
הלחמים שלי יוצאים טוב עם קראסט חבל שאי אפשר להעלות תמונות
avimes
שוליה
 
הודעות: 4
הצטרף: ו', 19 ינואר, 12:57 pm

Re: למה דרושה התפחה כפולה באפיית לחם

הודעהעל ידי שלומי ב ב', 19 פברואר, 11:33 am

אם זה יוצא לך טוב - תעשה את מה שעובד :)
שַׁלַּח לַחְמְךָ עַל-פְּנֵי הַמָּיִם, כִּי בְּרֹב הַיָּמִים תִּמְצָאֶנּוּ קוהלת י"א, א'-ב'
שלומי
מנהל האתר
 
הודעות: 917
הצטרף: ד', 13 פברואר, 8:55 am


חזור אל ניסוי וטעייה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד